Skip to main content

De toekomst van Air France - KLM

23 maart 2019

De herbenoeming van Pieter Elbers als CEO van KLM is onderdeel van een pakket aan afspraken in de top van Air France-KLM. Er is nog veel onduidelijk over de toekomst van Air France – KLM. Na contact met KLM kunnen we een aantal zaken verduidelijken.

Geen verplaatsing naar groepsniveau
Wij hebben in een eerdere nieuwsbrief gedeeld dat het voornemen bekend is gemaakt om belangrijke onderdelen in de bedrijfsvoering van KLM meer naar het groepsniveau te verplaatsen. Het gaat hierbij om de vloot- en netwerkstrategie, commerciële strategie, personeelszaken, inkoop- en datamanagement. KLM heeft ons verzekerd dat dit niet aan de orde is.

Verbetering samenwerking AF-KL Groep
Wel is de top van AF-KL voornemens om de samenwerking binnen de AF-KL Groep te verbeteren. Het doel is om synergiën, efficiëntie en schaalvoordelen beter te benutten, waardoor de winstgevendheid van de gehele Groep verbetert. Ook wordt gestreefd naar vereenvoudig van de belangrijkste operationele processen van de Groep op de volgende gebieden: vloot- en netwerkstrategie, commerciële strategie, personeelszaken, inkoop- en datamanagement. Hoe dit er in de praktijk uit gaat zien, zal de komende periode bekend worden.

Wat zit er verder in het pakket aan afspraken?

  • Ben Smith krijgt een positie in de Raad van Commissarissen van KLM;
  • Er wordt op groepsniveau een managementteam samengesteld waarvan Pieter Elbers deel gaat uitmaken.

De toekomst
De komende jaren zal regelmatig discussie zijn over de structuur van het bedrijf en over de verdeling van werk. FNV Cabine heeft een verantwoordelijke en realistische kijk op de veranderende luchtvaartwereld. Wij zitten bovenop de ontwikkelingen waar het gaat over de positie van KLM en de positie van de gehele AF-KL Groep.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!