Skip to main content

Cao: aanknopingspunten, maar acties niet van de baan

06 december 2019

Op vrijdag 6 december heeft FNV Cabine, op uitnodiging van KLM, met het bedrijf en VNC onderhandeld over de nieuwe cao. KLM was aan zet en heeft de bonden aangegeven waar mogelijke oplossingen liggen. Ook hebben beide cabinebonden hun ideeën op tafel gelegd. Onze conclusie is dat er aanknopingspunten zijn om op korte termijn verder te onderhandelen.

De nodige vragen

De cao-delegatie van FNV Cabine heeft vooral ingezet op de verbetering van loon, zowel structureel als éénmalig. Er is verkend welke mogelijkheden er zijn om hier afspraken over te maken. Wij zien in de reactie van KLM aanknopingspunten, maar we zijn er echter nog lang niet.  

Acties niet van de baan

Zowel KLM, FNV Cabine als VNC vinden het zinvol om op korte termijn verder te onderhandelen. Dit betekent dat actieplannen nog niet worden uitgerold, maar zeker niet van de baan zijn. Uit het vervolgoverleg zal moeten blijken wat het KLM waard is om acties te voorkomen.

Cao-delegatie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl!

Democratisch, Vernieuwend, Eerlijk!