Skip to main content

Leden FNV Cabine stemmen massaal vóór corona-akkoord!

20 maart 2020

Vandaag, 20 maart om 18.00 uur, is de uitslag van onze democratische ledenraadpleging over de tijdelijke ‘corona maatregelen’ bekend geworden. Er is in 24 uur tijd massaal gestemd over het principeakkoord tussen KLM, FNV Cabine en alle andere KLM bonden. Een overweldigend percentage van 99,8% van onze leden stemde voor het principeakkoord.

Samen de schouders eronder

In verband met de urgentie van de maatregelen was de stembus slechts 24 uur open. We bedanken onze leden nogmaals voor hun flexibiliteit en begrip hiervoor. Direct na opening stroomden de stemmen binnen. Deze overtuigende uitslag laat een enorme saamhorigheid zien binnen FNV Cabine. Daar zijn we trots op! Samen zetten wij de schouders eronder.

Crisis vraagt om samenwerking

FNV Cabine zet alles op alles om voor het cabinekorps de terugval in inkomen zo beperkt mogelijk te houden: op basis van het akkoord krijgen alle vaste collega’s 100% doorbetaald. De eerste afstemming over de positie van jaarcontractanten heeft inmiddels plaatsgevonden. We hopen ook voor hen hun contract voor de duur van de corona maatregelen zeker te stellen. We trekken als vakbond in deze tijden van ongekende crisis samen met KLM op, om dit mooie bedrijf te laten voortbestaan. Omdat wij deel uitmaken van een landelijke vakbond met grote invloed in Den Haag, zetten wij ook op dat vlak onze slagkracht volop in.

Wachten op akkoord overige bonden

De komende periode blijven we actief in gesprek met KLM om samen alle zeilen bij te zetten. Het is nu wachten op de uitslag van de ledenraadplegingen van onze collega-bonden. Veel punten van het akkoord moeten nog goed worden uitgewerkt. Wij houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen en blijven dichtbij jullie staan.

Redactie FNV Cabine

Ben jij nog geen lid van FVN Cabine of ken je collega’s die nog geen lid zijn? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl