Skip to main content

Doorbraak: overeenstemming tussen cabinebonden en KLM

01 oktober 2020

Na een lange en intensieve dag lijkt er op 1 oktober overeenstemming te zijn bereikt tussen de cabinebonden en KLM. Tot vroeg in de ochtend was het spannend of wij als cabinebonden met KLM op één lijn konden komen. Elke partij heeft hierin zijn verantwoordelijkheid genomen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een doorbraak op het sociaal plan en op het tijdelijke loonoffer. KLM presenteert vandaag de herstructureringsplannen bij het Ministerie van Financiën om de staatslening van 3,4 miljard zeker te stellen. Er liggen nu bij cabine afspraken waarmee KLM naar Den Haag kan gaan.

Resultaten

De overeenstemming met KLM betreft onder andere;

  • rechtvaardige afspraken over een tijdelijke reductie van arbeidsvoorwaarden;
  • een sterk verbeterde beëindigingsvergoeding bij boventalligheid;
  • een terugkeergarantie van vijf jaar die perspectief biedt.

Wij gaan de komende week de hoofdlijnen verder uitwerken in protocollen. Natuurlijk delen wij, zodra dit kan, alle informatie via nieuwsbrieven en ons webinar. Uiteraard kunnen alle leden op korte termijn hun stem uitbrengen over onze arbeidsvoorwaarden en het sociaal plan.

Webinar

Wij organiseren webinars om alle leden te informeren. Er staat een webinar gepland op 7 oktober om 11 uur. De deelname is exclusief voor leden en aanmelden kan via info@fnvcabine.nl. De komende tijd zullen wij extra webinars inplannen.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!