• Home
  • 2022
  • Stem FNV lijst 1 en stemrecht GC31 voor gedetacheerden

Stem FNV lijst 1 en stemrecht GC31 voor gedetacheerden

12 april 2022

Via de stemlink van WebElect die je hebt ontvangen in je KLM-mail kun je twee maal stemmen op de professionele en betrokken kandidaten van lijst 1, FNV; één stem voor een Groepscommissie kandidaat en één stem voor een Ondernemingsraad kandidaat. We staan vandaag alweer voor de zesde dag op het BMC om zoveel mogelijk collega’s te spreken. De kandidaten van FNV Cabine zijn aanwezig om je te vertellen over de verkiezingen en over hun motivatie om zich de komende drie jaar voor jóu in te willen zetten. De afgelopen dagen kregen we bij onze stand in het BMC veel vragen van tijdelijk bij KLC gedetacheerde collega’s, daarover meer in deze nieuwsbrief.

Gedetacheerden horen bij Groepscommissie 31

Wat FNV Cabine betreft, hebben tijdelijk bij KLC gedetacheerde KLM-collega’s actief en passief kiesrecht voor Groepscommissie 31. Dit is het recht om je verkiesbaar te stellen én het recht om te stemmen voor Groepscommissie 31. Deze collega’s zijn en blijven in dienst bij Inflight Services en zij zullen tijdens de aankomende zittingstermijn van drie jaar weer gaan vliegen bij KLM. Wij hebben om die reden ook kandidaten op onze lijst voor de Groepscommissie staan die op dit moment tijdelijk gedetacheerd zijn bij KLC. In de ogen van FNV Cabine kan het niet anders dan dat de tijdelijk bij KLC gedetacheerde collega’s, naast de mogelijkheid om verkiesbare kandidaten te zijn, ook hun stem kunnen uitbrengen voor Groepscommissie 31.

Passief kiesrecht is ook actief kiesrecht

Op onze kandidatenlijst voor de Groepscommissie staan twee bij KLC gedetacheerde collega’s; Daphne Twisk en Esmee van Os (lijst 1, nummers 15 en 17). Deze kandidatenlijst is gecontroleerd en ongewijzigd goedgekeurd door de verkiezingscommissie van de Ondernemingsraad die de verkiezingen organiseert. De verkiezingscommissie bevestigt met hun goedkeuring dat de tijdelijk bij KLC gedetacheerde collega’s het recht hebben om verkiesbaar te zijn voor Groepscommissie 31. De verkiezingscommissie kan de bij KLC gedetacheerde collega’s in onze ogen niet als verkiesbare kandidaat indelen bij Groepscommissie 31 en hen tegelijkertijd niet toelaten als stemgerechtigden voor diezelfde Groepscommissie 31. Onze zienswijze hebben we vandaag gedeeld met de verkiezingscommissie, met het verzoek om de gedetacheerde collega’s zo snel mogelijk een stemlink toe te sturen voor Groepscommissie 31.

Onze kandidaten

Gedetacheerd of niet, jong of oud, éénbander, tweebander, purser of senior purser? Onze kandidatenlijsten zijn divers, zodat onze kandidaten de komende drie jaar het gehele korps kunnen vertegenwoordigen. Wil je de kandidaten van FNV Cabine beter leren kennen? Via deze korte clips vertellen zij je meer:

April webinars

Ook de komende weken organiseren we regelmatig webinars met achtergrondinformatie, uitsluitend voor leden van FNV Cabine. Je bent van harte welkom om morgen, woensdag 13 april, of dinsdag 19 april deel te nemen en live al je vragen te stellen. We gaan online om 10:30 uur en starten om 11:00 uur. Leden kunnen deelnemen via deze aanmeldlink voor 13 en 19 april.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief