• Home
  • 2022
  • Laatste kans! Stem lijst 1; FNV Cabine

Laatste kans! Stem lijst 1; FNV Cabine

19 april 2022

Tot en met donderdag kun je nog je stem uitbrengen op jouw favoriete kandidaten voor de ondernemingsraad en de groepscommissie. Donderdag 21 april om 23.59 uur sluit de digitale stembus. Je kunt stemmen via de link in de e-mail van WebElect, in je KLM mailbox. Iedereen die vliegt mag stemmen op lijst 1, je hoeft (nog) geen lid te zijn van FNV Cabine om op een van onze kandidaten te stemmen. Je kunt tweemaal stemmen; eenmaal op een kandidaat voor de ondernemingsraad en eenmaal op een kandidaat voor de groepscommissie. Natuurlijk is FNV Cabine ook de komende dagen aanwezig in het BMC. Voor de bij KLC gedetacheerde collega’s is er duidelijkheid over hun stemrecht, lees meer hierover in deze nieuwsbrief.

Onze kandidaten: lijst 1

Onze kandidatenlijsten voor de Ondernemingsraad en voor Groepscommissie 31 zijn divers, zodat onze kandidaten de komende drie jaar het gehele korps kunnen vertegenwoordigen. Wil je de kandidaten van FNV Cabine beter leren kennen? Kijk eens op onze kandidatenpagina of bekijk deze korte clips:

Verzoek voor gedetacheerden

Wat FNV Cabine betreft, hebben tijdelijk bij KLC gedetacheerde KLM-collega’s het recht om zich verkiesbaar te stellen én het recht om te stemmen voor Groepscommissie 31. Deze collega’s zijn en blijven in dienst bij Inflight Services en zij zullen tijdens de aankomende zittingstermijn van drie jaar weer gaan vliegen bij KLM. Wij hebben onze zienswijze gedeeld met de verkiezingscommissie, met het verzoek om de gedetacheerde collega’s stemrecht te geven voor Groepscommissie 31.

Geen stemrecht Groepscommissie 31 voor gedetacheerden

Helaas kan de verkiezingscommissie hier niet in meegaan, omdat zij de KLC detachering zien als een interne detachering. Op basis van de wet stem je bij een interne detachering bij de groepscommissie waar je op dat moment werkzaam bent. Wanneer KLC zou worden gezien als een externe detachering, dan geldt dat deze collega’s op basis van hun arbeidscontract stemrecht voor Groepscommissie 31 zouden hebben. De positie van KLC als onderdeel van KLM of als zelfstandige eenheid is vaker punt van discussie geweest. Wij respecteren de zienswijze van de verkiezingscommissie en zij respecteren de kandidaten die nu voor KLC verkiesbaar zijn voor Groepscommissie 31; Daphne Twisk en Esmee van Os (lijst 1, nummers 15 en 17). Helaas betekent dat voor de bij KLC gedetacheerde collega’s dat zij bij deze verkiezing niet onder Groepscommissie 31 vallen en dat zij geen stemrecht krijgen voor deze groepscommissie. Wel kunnen gedetacheerde collega’s een stem uitbrengen voor de KLM ondernemingsraad.

Aankomende webinars

Ook in mei organiseren we voor onze leden webinars met achtergrondinformatie. Aanmelden kan via deze aanmeldlink voor 11 en 26 mei. We gaan online om 10:30 uur en we starten om 11:00 uur.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief