Skip to main content

Mandaat voor cao-overleg en uitnodiging ALV

12 juli 2022

De uitslag van de online ledenraadpleging is bekend; 98,5% geeft het dagelijks bestuur van FNV Cabine mandaat om te onderhandelen over een cao met een focus op koopkrachtverbetering. Morgen, woensdag 13 juli, gaan we met dit mandaat direct met KLM en alle andere KLM vakbonden in overleg over loon. In deze nieuwsbrief lees je meer over dit cao-proces en over de Algemene ledenvergadering (ALV).

Cao-proces

Deze keer wordt er onderhandeld over een cao met waarschijnlijk een looptijd van één jaar, tot 1 maart 2023. Er wordt voor Grond- en Cockpitpersoneel al enige tijd onderhandeld, bij Cabine staan we aan de start van ons cao-traject. In het overleg van morgen gaan we in gesprek met KLM over het salaris van álle KLM-ers, dit is hoognodig gezien de huidige hoge inflatie. Later in de zomer zullen we bij Cabine verder in gesprek gaan over andere cao-onderwerpen. Eén onderwerp dat wat FNV Cabine betreft aan de orde komt is het afspreken van een zogenaamde procesafspraak  over vernieuwing en modernisering. We gebruiken dan de resterende periode van de looptijd (naar verwachting tot 1 maart 2023) om hier met KLM over te spreken. Uiteraard halen we éérst bij jullie op wat belangrijke onderwerpen zijn, hierover zal wederom een online ledenraadpleging worden georganiseerd. Tijdens het cao-proces deze zomer, houden we jullie zo transparant mogelijk op de hoogte, voor zover de vertrouwelijkheid van een cao-proces dat toelaat.

Algemene ledenvergadering

Op woensdag 7 september vanaf 14:30 uur vindt de Algemene Ledenvergadering van FNV Cabine plaats op ons kantoor aan de Derkinderenstraat 2 in Amsterdam. Aan bod komt de bekrachtiging van twee nieuwe bestuursleden, een terugblik op de afgelopen 1,5 jaar en een vooruitblik naar de toekomst. Ons kantoor is op loopafstand van station Lelylaan en je kunt ook gratis parkeren achter het pand. Je bent als lid van FNV Cabine van harte welkom, aanmelden kan door middel van een mail naar helpdesk@fnvcabine.nl.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!