Skip to main content

Groot gat op loon en looptijd

Op 27 juli is er overleg geweest tussen alle acht de KLM vakbonden en de KLM delegatie over loon en looptijd. Het moment is gekomen om met onze leden te delen welk loonbod KLM in deze fase op tafel heeft gelegd. Er is nog een groot gat; wat KLM biedt zit nog ver af van de cao-inzet van FNV Cabine.

Grote verbetering nodig op loon

De FNV Cabine inzet 2023-2024 is een looptijd van 22 maanden met voor dit jaar 12% loonsverhoging, structurele automatische prijs compensatie en voor 2024 0,5% bovenop de automatische prijs compensatie. KLM doet in deze fase van de onderhandelingen voor een cao met een looptijd van twee jaar een loonbod van 2% per september, 2% per december, 2,5% per maart 2024 en 1% per september 2024. Dit is zo’n 3,75% loonsverhoging per jaar. Wat ons betreft is dit veel te weinig en is er nog een forse stap van KLM nodig op loon. Dit hebben we de KLM delegatie tijdens het overleg duidelijk laten weten.

Nu verder in overleg domein cabine

Waar we tot nu toe over loon en looptijd spraken met alle vakbonden samen, is vandaag besloten dat we deze onderwerpen vanaf nu bespreken in het overleg specifiek voor cabine. FNV Cabine is zoals eerder gemeld de gehele zomer beschikbaar voor de cao-onderhandelingen. Op 28 juli stond er overleg gepland met alle acht de vakbonden en KLM, dit overleg gaat nu niet meer door. KLM heeft ons uitgenodigd om morgen te overleggen over de onderwerpen specifiek voor cabine, wij zijn daarvoor beschikbaar maar het lukt helaas niet om met drie partijen bij elkaar te komen.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!