Skip to main content
Lid OR - plaatsvervanger

Heleen van der Spek

  • éénbander

WIE

Ik ben Heleen van der Spek, 46 jaar oud en sinds 2007 in dienst als éénbander. Ik woon met mijn man en twee dochters in Veenendaal, aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt me regelmatig vinden in de bossen rond ons dorp, om hard te lopen of insecten te zoeken met mijn kinderen. Ik kan daarentegen ook erg genieten van de wereldsteden die wij bezoeken. Het contrast tussen mijn woonplek en werkplek zorgt voor de perfecte balans.

WAT

Voor het vliegen was ik hulpverlener. Ik heb onder andere gewerkt in de jeugdhulpverlening en in de psychiatrie. Ik koos met KLM voor een luchtiger bestaan en dat bleek een schot in de roos. Aan boord zijn we immers ook vaak hulpverlener. Is het niet voor de passagiers, dan wel voor elkaar. Naast het vliegen heb ik in verschillende commissies en besturen gezeten, in de lokale politiek, voor een non-gouvernementele organisatie en voor school en de kinderopvang. 

WAAROM

Van jongs af aan ligt mijn interesse bij inspraak en belangenbehartiging. Duurzaamheid en diversiteit & inclusie zijn daarbij mijn centrale thema’s. In de ondernemingsraad zal telkens mijn vraag zijn: wat betekenen beslissingen voor jou en mij op de lange termijn? Je mag me daarbij aan mijn jas trekken. Ik vind korte lijnen met de achterban onmisbaar. De wereld verandert voortdurend, maar reizen blijft. Ik zal me er voor inzetten dat KLM leider blijft in duurzaamheid en werknemerswaardering.