Skip to main content

FNV Cabine tekent commitment

02 november 2020

Vandaag, 2 november, heeft er goed overleg plaatsgevonden tussen FNV Cabine en KLM. Partijen zijn samen tot aanvullende afspraken gekomen die de weg vrijmaken voor het tekenen van een commitment-clausule. Deze clausule geldt voor de volledige looptijd van het steunpakket, maar geeft de bonden en KLM wél onderhandelingsvrijheid.

Niet over één nacht ijs

Vrijdagmiddag werden wij voor een voldongen feit gesteld met de tekst van de clausule. Op dat moment konden wij niet over één nacht ijs gaan. Voor het cabinepersoneel zijn er in de afgelopen weken concrete afspraken vastgelegd met betrekking tot de tijdelijke arbeidsvoorwaardelijke bijdrage. Deze afspraken zullen gelden tot en met het eind van 2022. De periode waarin staatssteun wordt verleend, loopt door tot na eind 2022. Met de aanvullende afspraken zoals vandaag overeen gekomen met KLM, hebben wij zeker gesteld dat bonden én KLM in de toekomst in open en constructief overleg nieuwe afspraken kunnen maken. Afspraken die gebaseerd zullen zijn op de realiteit waarin KLM zich op dat moment bevindt.

Leden hebben het laatste woord

Zowel de aanvullende afspraken als de commitment-clausule worden in het protocol arbeidsvoorwaarden opgenomen. Zodra dit protocol gereed is, delen wij de volledige teksten van het sociaal plan én die van de tijdelijke arbeidsvoorwaardelijke bijdrage. Onze leden hebben, zoals altijd, het laatste woord en worden via een digitale ledenraadpleging gevraagd om hun stem uit te brengen over de gemaakte afspraken.  

Woensdag webinar

Op 4 november, tijdens ons wekelijks woensdag webinar, zullen wij de laatste ontwikkelingen en het sociaal plan in detail toelichten. Collega’s die willen deelnemen kunnen zich aanmelden via deze link. Deelname is gratis en exclusief voor leden van FNV Cabine.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!