Skip to main content

Financieel resultaat derde kwartaal historisch hoog

08 november 2018

Op maandag 5 november jl. zijn door de KLM Directie de KLM kwartaalcijfers gepresenteerd aan Vakbonden en Ondernemingsraad. In de Panoramazaal van het KLM hoofdkantoor in Amstelveen waren daarbij namens FNV Cabine aanwezig bestuurder Birte Nelen, voorzitter Peter Steinbach, secretaris Huib den Ouden en bestuurslid Dorien Visser.

 

Het blijft goed gaan met KLM

Het operationele resultaat van KLM was in het derde kwartaal van 2018 573 miljoen euro. Dat is slechts een fractie lager dan vorig jaar. Het blijft dus ontzettend goed gaan met KLM. De Directie deelde met Vakbonden en Ondernemingsraad haar zorgen over de stijgende kerosineprijs. Door de hedgingstrategie van KLM is het negatieve effect van de prijsstijging op dit moment nog gedempt. In de toekomst zal de brandstofprijs, naar de verwachting van KLM, een groter negatief effect hebben.

Rust bij Air France

Op 19 oktober jl. is met het merendeel van de Franse vakbonden een cao-akkoord gesloten. Dit is dan ook het eerste kwartaal dit jaar zonder stakingen aan de Franse kant. De Directie benadrukte het belang van de rust die er nu heerst bij Air France.

Onze conclusie

In lijn met de in augustus gepubliceerde halfjaarcijfers, blijft KLM het uitstekend doen. In 2018 zal er wederom een recordwinst worden geboekt. Juist nu het zo goed gaat met KLM is het schrijnend om te zien dat, als gevolg van de VNC/KLM-deal, met ingang van de winterdienst op alle ICA-vluchten -1 CA is ingevoerd. FNV Cabine heeft naar aanleiding hiervan vele reacties ontvangen. Wij zijn momenteel de inhoud van de binnengekomen reacties aan het inventariseren en zullen binnenkort een overzicht publiceren van de opmerkingen die het meest naar voren komen.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!