Skip to main content

Werkwijze

Wij zijn een democratische cabinebond, transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Onze leden hebben altijd het  laatste woord bij belangrijke besluiten. Middels een digitale ledenraadpleging kunnen onze leden stemmen over   cao-inzet en onderhandelingsresultaten. Wij communiceren op regelmatige basis met onze leden via nieuwsbrieven en webinars.  Afspraken worden pas formeel vastgelegd na een digitale stemming, elk lid kan zijn/haar stem online uitbrengen. Met vragen en opmerkingen kunnen  leden terecht bij onze webinars en de helpdesk die 24/7 bereikbaar is.

Communicatie

Deze website is opgezet om de leden van FNV Cabine en andere belangstellenden een effectief communicatiemiddel te bieden. Zeker in een vak als het onze is het van belang dat we een virtuele ontmoetingsplek hebben, waar je overal ter wereld toegang tot hebt..

We hebben ervoor gekozen om met onze leden te communiceren via  een up-to-date website, nieuwsbrieven en webinars. Zo  kunnen we jullie steeds van actuele informatie voorzien. De website is voor iedereen toegankelijk en onze  nieuwsbrieven zijn er voor zowel leden als niet-leden. 

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan eenvoudig online. We organiseren regelmatig webinars, daarnaast  zijn wij actief op Facebook & Instagram. 

Vragen stellen kan LIVE tijdens de  webinars en per e-mail aan de helpdesk. Via de helpdesk kunnen we ook doorverwijzen voor persoonlijk advies bij conflicten of ondersteuning tijdens re-integratie.

Daarnaast bieden we nog  andere services., welke dat zijn lees je hier.

Missie

FNV Cabine is een toegankelijke, actieve en invloedrijke cabinebond voor én door zelfbewuste actieve leden die hun vak en hun toekomst serieus nemen. Wij bewaken onze arbeidsvoorwaarden en verbeteren en innoveren deze waar mogelijk, met als doel het KLM cabinekorps sterk, fit en economisch gezond te houden.De leden hebben direct stemrecht en zijn daarmee de bepalende factor in de inzet voor cao-onderhandelingen en de daaruit voortvloeiende afspraken. 

FNV Cabine is een constructief-kritische gesprekspartner van het management van KLM en draagt kundige leden voor bij de ondernemingsraad en de groepscommissie. Binnen de landelijke FNV geldt FNV Cabine als een voorbeeld in ledenparticipatie, -groei en modernisering.

Brede maatschappelijke visie

Vanzelfsprekend zijn wij door onze actieve cabinecollega’s thuis in onze bijzondere vliegwereld, maar FNV Cabine is veel breder dan dat. De kennis, ondersteuning en ervaring van de landelijke FNV organisatie levert ons invloed op in Den Haag. Wij zijn betrokken bij actuele arbeidswetgeving en hebben deskundigheid in huis met betrekking tot het afsluiten van goede cao’s. Zodoende hebben wij dan ook een brede visie op maatschappelijke problemen.

Deskundigheid op diverse terreinen

FNV Cabine beschikt over een groot aantal deskundigen, niet alleen op juridisch vlak, maar ook als het gaat om arbeidsomstandigheden, belastingen,financieel advies, reorganisaties en ontslagrecht. Op deze deskundigheid en jarenlange ervaring kunnen wij altijd een beroep doen als er er complexe vraagstukken voorliggen op de onderhandelingstafel én als onze leden juridische ondersteuning nodig hebben van onze juristen en advocaten.

Dat werkt altijd in jouw voordeel