Skip to main content

KLM lanceert vrijwillige vertrekregeling i.v.m. corona-crisis

07 mei 2020

Vandaag heeft KLM alle bonden (Cabine, Grond en Cockpit) bijeen geroepen voor een zogeheten multi-overleg. De historisch slechte kwartaalcijfers die vanochtend openbaar zijn gemaakt, laten de ongekende impact zien die de coronacrisis heeft op KLM. Waar er eerst misschien nog voorzichtige hoop was op een snel herstel, wordt nu steeds duidelijker dat de effecten van Covid-19 nog lang zullen doordreunen. Dit zal de komende jaren invloed hebben op de productie en dus op de arbeidsplaatsen bij KLM.

Een éxtra regeling

Zoals wij eerder in onze communicatie hebben geschetst, is een eerste stap bij boventalligheid een vrijwillige vertrekregeling (VVR). De KLM delegatie informeerde de bonden vanmiddag over plannen om KLM-breed zo’n vrijwillige vertrekregeling aan te bieden. KLM is momenteel in gesprek met de Belastingdienst om ervoor te zorgen dat deze VVR ‘fiscusproof’ is. De VVR voor het cabinepersoneel, zoals eerder afgesproken vanuit de huidige cao, blijft van kracht. De vanmiddag aangekondigde – bedrijfsbrede – VVR, is dus een éxtra regeling.

Eind mei duidelijkheid

Zodra er groen licht is gegeven door de Belastingdienst, zal KLM de invulling van de regeling publiceren. Naar verwachting zal dit eind deze maand zijn. Uiteraard horen jullie dan meer van ons over hoe deze procedure verloopt en voor wie de regeling aantrekkelijk kan zijn.

Redactie FNV Cabine

Ben jij nog geen lid van FVN Cabine of ken je collega’s die nog geen lid zijn? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, Vernieuwend, Eerlijk