Skip to main content

Leden van FNV Cabine stemmen massaal in met cao

06 december 2022

De democratische online raadpleging van de leden van FNV Cabine is afgerond: 89% van de stemmers heeft ingestemd met de cao en 11% niet. Deze uitslag betekent dat de afspraken voor de éénjarige cao tot en met 1 maart 2023 definitief zijn. In deze nieuwsbrief lees je over de financiële uitkeringen en over de input van onze leden voor de toekomst.

Financiële uitkeringen

Bij de salarisuitbetaling van de maand december wordt de eerste 2% met een minimum van 80 euro uitbetaald, met terugwerkende kracht per oktober. Ook wordt deze maand de winstuitkering 2019 uitgekeerd voor collega’s die nog een deel hiervan tegoed hebben, tevens wordt het DI-budget 2022 uitgekeerd voor de collega’s die dat afgelopen januari hebben ingezet als bijdrage. Ook de verbeterde reiskostenregeling gaat met terugwerkende kracht in per oktober 2022. Volgende maand, januari 2023, volgt de tweede loonsverhoging van 2% en per 1 maart 2023 wederom 2% met een minimum van 80 euro.

Input voor toekomstveranderingen

FNV Cabine is de vakbond die staat voor vernieuwing en modernisering. Veel leden die hebben gestemd, hebben input gegeven voor de procesafspraak dat KLM, FNV Cabine en VNC in gesprek gaan over lange termijn thema’s. Wij gaan alle input inventariseren en ordenen en zullen deze op een later moment met jullie delen.

Het cao-resultaat en alle aanvullende afspraken zijn transparant terug te lezen op onze website.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!