Skip to main content

Inzet cao-onderhandelingen 2023-2024

De cao-inzet 2023-2024 is goedgekeurd door de leden van FNV Cabine; 85,5% van de stemmers heeft de concept cao-inzet positief beoordeeld en 14,5% stemde tegen. Vandaag, 13 juni, starten de inhoudelijke cao-onderhandelingen met alle acht de vakbonden gezamenlijk en donderdag gaan we als cabinebonden in onderhandeling over de specifieke onderwerpen voor cabinepersoneel. Zoals altijd houden we je via onze nieuwsbrieven en webinars op de hoogte over het verloop van de cao-onderhandelingen. Wanneer we aan tafel een akkoord bereiken, bepalen alle leden van FNV Cabine via een ledenraadpleging of de afspraken definitief worden.

Cao met inhoud

FNV Cabine wil, na de vorige cao die een looptijd had van één jaar en die weinig inhoudelijke afspraken bevatte, nu een cao met een langere looptijd afspreken. Naast goede afspraken over loon, willen we ook inhoudelijke afspraken maken over modernisering. Hierbij zijn een goede verdeling van de lusten en de lasten en win-win afspraken belangrijke uitgangspunten voor FNV Cabine. Onze inzet is bepaald door de inbreng van onze leden. Lees de gehele cao-inzet 2023-2024 hier door. Heb je vragen over het verloop van de onderhandelingen? Neem dan vooral deel aan onze webinars!

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!