Skip to main content

De laatste cao-ontwikkelingen

De cao-ontwikkelingen volgen elkaar snel op. In deze nieuwsbrief informeren we je over de laatste stand van zaken. VNV heeft besloten aanstaande maandag tussen 11 en 12 uur actie te voeren. Ondertussen leggen de grondbonden het cao-resultaat ter stemming voor aan hun leden. De onderhandelingen over de cabine cao zijn nog niet afgerond. Donderdag 28 september staat er weer een overleg gepland. Eerder communiceerden we dat er op 20 september tijdens de cao-onderhandeling grote stappen zijn gezet om tot een resultaat te komen. We hebben overwegend positieve reacties gehad over de stappen die KLM heeft gezet op Sociaal Plan en loonontwikkeling.

Operationele verstoringen maandag

VNV heeft haar leden opgeroepen om aanstaande maandag actie te voeren. De actie houdt in dat vliegers die tussen 11 en 12 uur moeten aanmelden op Schiphol, worden opgeroepen om pas om 12 uur met de voorbereidingen te starten. Het is aan KLM om keuzes te maken in reactie op deze actie, om de operatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Uiteraard zal deze actie gevolgen hebben voor onszelf, maar ook voor grondpersoneel boven en onder de vleugel, plus het OCC. Actievoeren gaat nooit zonder spanning. Welke opvatting je ook hebt, maandag wordt een werkdag waarop een beroep wordt gedaan op begrip voor ieders standpunt.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!