Skip to main content

Laatste kans: vakbondscontributie terug via KLM

Wil jij profiteren van een gedeeltelijke teruggave van je vakbondscontributie? Dat kan! In de cao heeft FNV Cabine met KLM een voordelige fiscale regeling afgesproken, dit maakt een FNV Cabine lidmaatschap nog interessanter! Het is heel eenvoudig, lees hieronder hoe jij geld terug kan krijgen. Let op: dien je aanvraag bij KLM in voor 15 november 2023, 17.00 uur Nederlandse tijd!

Vakbondscontributie

Met KLM is afgesproken dat werknemers in één keer een deel van de betaalde vakbondscontributie van één jaar terug kunnen krijgen. Via de cafetariaregeling wordt het bruto loon verlaagd, waardoor je geen belasting afdraagt over de door jou betaalde vakbondscontributie in 2023.

Resterende vervoersvergoeding

Ook is in de cao vastgelegd dat reiskosten voor woon-werkverkeer gunstig kunnen worden uitgeruild. KLM betaalt een belastingvrije vervoersvergoeding van € 0,19 per kilometer met een maximum van 50 kilometer. Fiscaal mag een bedrijf € 0,21 cent vergoeden met een maximum van 250 kilometer. Het verschil hier tussen kun je ook uitruilen via de cafetariaregeling.

Hoe kan ik geld terugkrijgen?

Stap 1

Meld je eerst bij KLM aan voor deelname aan de cafetariaregeling via Carina. Nadat je bent ingelogd op de gebruikelijke manier, kun je je in het KLM aanvraagsysteem Carina voor zowel Vakbondscontributie als voor Resterende vervoersvergoeding aanmelden. Kies hierbij voor Jaarlijks/1x per jaar in december. 

Je ontvangt twee bevestigingsmails van KLM, één voor je aanmelding vakbondscontributie en één voor de resterende vervoersvergoeding.

Stap 2

Download de jaaropgave vakbondscontributie 2023 via MijnFNV

Je lidmaatschapsnummer staat op je ledenpas en in je bank app bij de afschrijving van de maandelijkse contributie. Ondervind je problemen bij het downloaden, neem dan contact op met FNV landelijk.

Stap 3

Stuur de digitale jaaropgave vakbondscontributie vanuit je klm e-mail account naar KLM via vbc@klm.com. Vermeld als onderwerp van deze e-mail je personeelsnummer. Een handtekening op de jaaropgave is niet nodig. 

Je ontvangt na verzending een bevestigingsmail van KLM

Door gebruik te maken van de cafetariaregeling wordt je bruto jaarsalaris 2023 iets lager dan wanneer je hier geen gebruik van zou maken. Met vragen over jouw persoonlijke situatie bij gebruik van de cafetariaregeling, mail met het KLM HR Support Center: hrssc@klm.com.

Laat geen geld liggen en dien je aanvraag in vóór 15 november 2023, 17.00 uur Nederlandse tijd bij KLM!

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap van 25 euro voor 4 maanden via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!