Skip to main content

Samen op Koers: David van de Geer stelt zich voor bij FNV Cabine

Met een flinke dosis enthousiasme ben ik vorige maand begonnen als jullie nieuwe bestuurder bij FNV Cabine. Tijd om wat uitgebreider kennis te maken. Mijn naam is David van de Geer, 38 jaar (jong). Na wat omzwervingen in binnen- en buitenland heb ik mijn plek gevonden in Rotterdam, waar ik samenwoon met mijn vrouw en ons driejarige zoontje.

Onder leiding van mijn voorganger, Birte Nelen, heeft FNV Cabine indrukwekkende ontwikkelingen doorgemaakt. Het is voor mij een eer en uitdaging om die positieve lijn, samen met jullie, voort te zetten. Het belooft een pittige klus te worden, maar gelukkig breng ik de nodige ervaring met me mee. Sinds 2016 werk ik bij FNV Luchtvaart, waar ik zowel cabine- als grondpersoneel vertegenwoordigde bij bekende namen als Ryanair, TUIfly, Transavia en diverse afhandelaren. De laatste twee cao-termijnen heb ik als bestuurder bij KLM Grond doorgebracht, waardoor ik inmiddels goed bekend ben met jullie bedrijf. Daarnaast ben ik actief in het internationale vakbondswerk via de Europese en Internationale Transport Federaties (ETF & ITF). Al deze ervaring zal me zeker van pas komen bij FNV Cabine.

In de column van onze voorzitter hebben jullie al kunnen lezen over de uitdagingen die ons te wachten staan. KLM piept en kraakt operationeel, de arbeidsmarkt blijft krap, en de krimpdiscussie blijft als een donkere wolk boven de Nederlandse luchtvaart hangen. Maar laten we niet bij de pakken neerzitten: in deze uitdagingen liggen tevens kansen.

In al deze scenario's kan KLM zich namelijk profileren als een voorbeeldwerkgever in de luchtvaart. Door de bemanning zo goed mogelijk te beschermen tegen operationele verstoringen en annuleringen, behouden we gezond en gemotiveerd personeel. Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden blijven we concurrerend op de krappe arbeidsmarkt. En door één van de beste werkgevers in Nederland te zijn, bewijzen we onze meerwaarde in een sector die onder druk staat.

Als bestuurder zal ik me inzetten voor een evenwicht tussen de eisen van een veranderende luchtvaartsector en het beschermen en verbeteren van jullie arbeidsvoorwaarden. Als ware diplomaat zoek ik altijd naar samenwerking. Samenwerking met het bestuur, met de leden, met collega’s die (nog) geen lid zijn, met andere vakbonden, met de politiek en natuurlijk met KLM.

Mijn deur staat wijd open voor jullie feedback, ideeën en zorgen. Samen kunnen we nieuwe hoogten bereiken en blijven bouwen aan een sterk FNV Cabine.

Met vriendelijke groet,

David van de Geer
Bestuurder FNV Cabine