Skip to main content

Ruime meerderheid stemt voor nieuwe pensioenregeling KLM Cabine

Na bijna twee jaar voorbereidend werk en maandenlange onderhandelingen presenteerden wij vorige maand het onderhandelingsresultaat over de nieuwe pensioenregeling voor KLM Cabine. De afgelopen drie weken hebben onze leden (in dienst én gepensioneerd) mogen stemmen. Er is met een ruime meerderheid vóór de nieuwe pensioenregeling gestemd. 

Op woensdag 12 juni en maandag 17 juni hebben wij onze leden tijdens twee webinars bijgepraat over de nieuwe pensioenregeling. Op onze website is alle informatie terug te vinden. Vandaag, woensdag 3 juli, is om 12 uur de stemming gesloten. 

DE UITSLAG

79,6%               -              VOOR

20,4%               -              TEGEN

VERVOLG

Voor FNV Cabine is het onderhandelingsresultaat hiermee een akkoord geworden. Wij zullen dit aan onze collega vakbonden, KLM en het bestuur van het pensioenfonds mededelen.

Als ook de andere bonden instemmen, kan het pensioenfonds aan de slag met het schrijven van een implementatieplan dat wordt getoetst door De Nederlandse Bank. Uiteraard kijken wij daar ook in mee. De overgang naar de nieuwe pensioenregeling van KLM Cabine staat gepland op 1 januari 2026.