Groot onderzoek naar werkdruk van start

Deze week gaat het onderzoek naar de werkdruk bij het KLM Cabinepersoneel van start: de zogenaamde Quickscan Werkdruk (zie ook het bericht van 26 februari). Dit onderzoek is door FNV Bondgenoten ontwikkeld en heeft in vele andere sectoren al tot tastbare verbeteringen van de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden geleid. Het onderzoek is gericht op het hele korps: leden en niet-leden.

 

quickscankl

De enquête die wij gaan uitzetten, is speciaal gericht op KLM-Cabinepersoneel en ons werk aan boord. Het doel is een zo precies mogelijk beeld te krijgen van de belastende aspecten van ons werk. De resultaten willen wij meenemen naar het overleg met de KLM.

In tegenstelling tot wat in het nieuwsbericht van 26 februari staat vermeld, zullen de enquêtes niet naar de postvakken van de leden worden verstuurd, maar naar het huisadres. De bedoeling is dat de leden de vragenlijsten ook verspreiden onder hun collega’s. Ook kun je op het BMC en op de route collega’s tegenkomen die de Quickscan uitdelen. Het is belangrijk dat de enquête massaal wordt ingevuld, lid of geen lid. We nodigen daarom, naast onze leden, zeker ook niet-leden uit een enquête in te vullen. De enquête is uiteraard anoniem.

Ben je geen lid van FNV Bondgenoten en wil je toch de Quickscan invullen, stuur dan een email aan onder vermelding van je naam en postvaknummer en/of huisadres. Ook als je meer exemplaren wilt hebben om uit de delen aan je collega’s. Het is ook mogelijk de quickscan te downloaden .

Redactie Cabin Pressure