Skip to main content

FNV Bondgenoten/Cabin Pressure op de bres voor een goed pensioen!

09 maart 2008

Onlangs heb je van de Stichting Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel een brief ontvangen met informatie over de verkiezing van het verantwoordingsorgaan van de Stichting.

De Blue Sky Group, die het stichtingsbestuur ondersteunt, voert binnen de wettelijke en fiscale kaders het financiële beleid uit. De functie van het verantwoordingsorgaan is het toetsen van het werk van dit stichtingsbestuur. De werknemers worden in het verantwoordingsorgaan vertegenwoordigd door twee vliegende collega’s. Zij zijn degenen die we nu mogen kiezen.

Namens FNV Bondgenoten/Cabin Pressure heeft actief lid en Senior Purser Rik Butje zich kandidaat gesteld. Wij doen een nadrukkelijke oproep om op hem te stemmen. Met zijn verkiezing wordt onze invloed op het pensioenbeleid goed geborgd, naast de positieve inbreng die we inmiddels hebben in de medezeggenschap en het maandelijkse CAO-overleg. Deze invloed is van groot belang, want de ontwikkelingen op pensioengebied staan niet stil en vereisen de inbreng van grote deskundigheid en ervaring.

Neem direct de pen ter hand, stem op Rik Butje en stuur vandaag nog het stembiljet retour!

De uitslag zal rond 9 april a.s. bekend zijn en zal via de websites van zowel het Pensioenfonds als van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure worden gepubliceerd.

Redactie Cabin Pressure.

Motivatie Rik:

De afgelopen jaren zijn er veel veranderingen geweest met betrekking tot pensioenen. Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen na zijn werkzame leven kan genieten van een goed pensioen, wil ik graag proberen een positieve invloed te hebben op de voorwaarden waaronder pensioen wordt opgebouwd en de pensioenregeling wordt uitgevoerd. Daarbij weet ik mij gesteund door de inbreng van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure, waarbij ik mij zo nodig kan laten bijstaan door beleidsadviseurs op tal van relevante terreinen.

FNV Bondgenoten is een landelijke organisatie die ook direct invloed uit kan oefenen in politiek Den Haag en zich zodoende sterk kan maken voor onze belangen. Het is voor mij dus mogelijk om een verbinding te leggen tussen wat ik waarneem in mijn rol als toezichthouder en de “Haagse beleidsmakers”.

Ik maak mij zorgen over de richting waarin de pensioenwetgeving zich ontwikkelt. Omdat ik ons werk zie als een slijtend beroep, wil ik mij sterk maken voor het uitvoeren van een pensioenbeleid dat leidt tot zo goed mogelijke regelingen voor het cabinepersoneel.

Pensioenwetgeving is ingewikkelde materie. Het is van belang de informatie naar onze collega’s duidelijk en transparant te maken. Het verantwoordingsorgaan kan bij het bevorderen van die transparantie een belangrijke rol in spelen. Pensioen is een vorm van uitgesteld loon waarin vele honderden miljoenen omgaan, die goed beheerd moeten worden door het bestuur. Goed bestuur is dan ook gebaat bij een kritische partner in de vorm van een verantwoordingsorgaan. Niet om het werk van het bestuur over te doen, maar vooral om het te toetsen aan het geformuleerde beleid.

Rik Butje.