Skip to main content

Referendum (2)

09 mei 2008

Zoals gemeld in een eerder vandaag gepubliceerd artikel, hebben onze leden zich massaal, met 98%, uitgesproken tegen het PBS akkoord KLM/VNC. Dat is zelfs hoger dan de uitkomst van de PBS-Poll die de KLM enige tijd op myKLM  had staan. Daar was de verhouding 86% tegen en 14% voor.

44% van onze leden heeft gebruik gemaakt van zijn stemrecht en heeft dit PBS referendum tot een succes gemaakt. Dit percentage lijkt niet hoog, maar een dergelijke respons bij dit soort raadplegingen is uitstekend te noemen. Het is bovendien onbetwist beduidend hoger dan bij andere organisaties, waar dit soort zwaarwegende en ingrijpende besluiten door een handjevol vertegenwoordigers kan worden genomen.

Naast deze bijna unanieme afkeuring, heeft ruim 70% van onze leden aangegeven zich te kunnen vinden in het oorspronkelijke gezamenlijke vakbondsvoorstel.

FNV Bondgenoten/Cabin Pressure zal de KLM morgen per brief formeel in kennis stellen van de uitslag van dit PBS referendum. Daarin zal de grote steun voor het oorspronkelijke gezamenlijke vakbondsvoorstel worden benadrukt, op basis waarvan wij nieuwe gesprekken zullen voorstellen.

Redactie Cabin Pressure.