Skip to main content

Fiscaal vriendelijk verrekenen van vakbondscontributie

10 september 2008

Begin oktober ontvang je als lid van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure een opgave van de betaalde contributie 2008. Stuur deze opgave naar je HR Manager als je van één van de onderstaande mogelijkheden gebruik wilt maken.

Het systeem werkt als volgt: 

  • Je levert vakantiedagen in ter waarde van de jaarlijkse vakbondscontributie (opgave ontvang je dus binnenkort van ons).
  • Vervolgens wordt de waarde van die dagen netto uitbetaald.
  • Voordeel: over de waarde van de jaarlijkse contributie wordt geen belasting betaald. Dat is al gauw een voordeel van ongeveer € 70,-.

Het is sinds vorig jaar ook mogelijk een verrekening te laten plaatsvinden met je salaris. Je kunt een deel (ter grootte van de jaarlijkse contributie) van de eindejaarsuitkering of het maandsalaris bruto/netto maken. Voordeel van deze regeling is dat je wel het fiscale voordeel incasseert, maar daar geen vakantiedagen voor hoeft in te zetten.

Let wel, je betaalt je contributie gewoon aan FNV Bondgenoten/Cabin Pressure. Het bruto/netto maken is alleen een ‘fiscaal trucje’. Meer informatie over de cafetariaregeling vind je op Myklm.org.

Met dit belastingvoordeel wordt je lidmaatschap van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure nog voordeliger en de prijs/kwaliteit verhouding van onze belangenbehartiging nog beter!

Redactie Cabin Pressure.