Skip to main content

Succesvolle actie tegen invoering vliegtaks!

08 oktober 2013

Medio vorige week bleek dat de vliegtaks onderdeel werd van de discussie tussen Oppositie en het Kabinet in het kader van de begrotingsonderhandelingen. Dat was voor de KLM Ondernemingsraad het sein om, net als in 2009, in een razend tempo een actie op touw te zetten, met volledige steun van FNV Cabine.

Waarom tegen de vliegtaks?

De invoering van een vliegtaks levert forse economische schade op. Duizenden banen staan dan op de tocht. Het tast bovendien het bestemmingennetwerk van Schiphol aan. Dat is van directe invloed op het vestigingsklimaat en daarmee op de werkgelegenheid in Nederland.

Berekeningen van het CPB laten zien dat de plannen leiden tot een banenverlies van tot wel 30.000 op de luchthaven en daarbuiten. Dat kan en mag niet in deze tijd van crisis. Schiphol en daarmee ook KLM zijn de banenmotor van Nederland. Daarmee levert de luchtvaart een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie.

Demonstratie

Op 8 oktober heeft de KLM Ondernemingsraad een petitie aangeboden aan de Voorzitter van de Commissie Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer.  Daarbij werd de OR ondersteund door honderden actievoerders, waarvan velen van FNV. Dank aan iedereen die deze actie tot een groot succes heeft gemaakt!

Voor een impressie zie: http://www.youtube.com/watch?v=L8LB8In8-uk

Redactie FNV Cabine