Skip to main content

Meld je aan voor Ondernemingsraad of Groepscommissie!

09 juli 2015

In het voorjaar van 2016 vinden er weer verkiezingen plaats voor de Groepscommissie (GC31) en de KLM Ondernemingsraad (OR). Na de succesvol verlopen verkiezingen van 2013 zal FNV Cabine ook nu weer kandidaten op de kieslijsten plaatsen. Wij zijn daarom op zoek naar enthousiaste collega’s in alle functies en (deeltijd)percentages die zich in de GC of OR voor de belangen van het KLM-(cabine)personeel willen inzetten.

Medezeggenschap: een belangrijk instrument

Als GC- of OR-lid kun je je daadwerkelijk actief inzetten voor je collega’s. Daarnaast kun je in een vroeg stadium invloed uitoefenen op belangrijke ontwikkelingen. Het is een verantwoordelijke en serieuze taak, want je vertegenwoordigt duizenden collega’s.

Ondernemingsraad

De OR spreekt met de KLM-Directie over onderwerpen die, over het algemeen, het gehele bedrijf raken. De OR bestaat uit 25 leden en 18 plaatsvervangers, afkomstig uit alle bedrijfsonderdelen van KLM. Zij zijn door 7 verschillende vakbonden en één vrije lijst kandidaat gesteld. Informatie over wat er zoal besproken wordt, kun je vinden in de “OR Info” die regelmatig in je postvak ligt, maar ook op MyKLM.

Groepscommissie 31

De Groepscommissie bestaat uit 20 leden die door FNV Cabine en VNC kandidaat gesteld zijn en door het cabinepersoneel zijn gekozen. Ook nemen er 3 collega’s zitting die het grondpersoneel van Inflight Services vertegenwoordigen. In de Groepscommissie komen zaken aan de orde die specifiek voor Inflight Services gelden en dus direct met je eigen werk aan boord te maken hebben. In het GROCA bulletin dat je maandelijks in je postvak aantreft, kun je over die zaken lezen.

Tijdsbesteding

Om je een idee te geven. Het Medezeggenschapswerk kan in alle (deeltijd)percentages worden gedaan en kost je, afhankelijk van je taken, ongeveer één week per maand en doe je hoofdzakelijk in KLM-tijd. De zittingstermijn is drie jaar, van juni 2016 tot juni 2019.

Ondersteuning door FNV Cabine

Als je je opgeeft als kandidaat voor de Groepscommissie of de Ondernemingsraad, dan gooien we je niet zomaar in het diepe. FNV Cabine verzorgt een training in Medezeggenschap die je een goede basis geeft voor GC- of OR werk.

Hoe meer stemmen, hoe meer invloed in de Medezeggenschap!

Heb je interesse, ben jij iemand die communicatief vaardig is en houd je je graag bezig met zaken die jou en je collega’s direct raken in het werk of heb je vragen? Stuur dan een email aan info@fnvcabine.nl met daarin een korte omschrijving van jezelf (o.a. functie, vliegervaring en eventueel andere relevante ervaring) en je motivatie om je kandidaat te stellen. Te zijner tijd zal er een selectie van kandidaten plaatsvinden. We kijken uit naar jullie reacties!

                                                                                                                                               

De verkiezingscommissie van FNV Cabine,

Asmae Hajjari, John Visser, Dorien Visser, Lottie Bakker, Anne Uitgeest en Huib den Ouden.