Skip to main content

Verstand van méér dan vliegen alleen!

28 mei 2018

FNV Cabine staat voor een eerlijke verdeling van lusten en lasten. Dat is een kernwaarde van onze visie, niet alleen landelijk maar juist óók in hoe wij de belangen behartigen van het cabinekorps. Deze visie, gecombineerd met een onafhankelijke opstelling richting het bedrijf én onze democratische besluitvorming waarbij jij als lid échte invloed hebt maakt FNV Cabine tot een vakbond die ervoor zorgt dat je voor kwaliteit kunt kiezen bij het maken van een keuze aan welke vakbond je je verbindt! 

Dat FNV Cabine voor een eerlijke verdeling van lusten en lasten staat komt onder andere tot uitdrukking in onze visie op de invulling van het vak van CA en de daarmee verbonden arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. 

 GERICHT OP HET VAK EN ONDERDEEL VAN EEN GROTER GEHEEL

FNV Cabine is geworteld in het vak van CA en maakt deel uit van de grootste vakbond van Nederland. Ook KLM breed is FNV de grootste vertegenwoordiger van KLM werknemers, en dat betekent een krachtig geluid in een wereld waar onze arbeidsvoorwaarden steeds meer onder druk staan.

FNV Cabine is in 2004 opgericht door KLM cabine collega's die behoefte hadden aan een nieuwe vakbond, een vakbond met professionele afstand tot KLM, een vakbond die bovendien aangesloten is bij een krachtige landelijke organisatie met alle expertise op het gebied van juridische vraagstukken, verzuim en politieke invloed. 

Sinds 2007 is FNV Cabine door KLM officieel erkend als professionele belangenbehartiger van het KLM cabinepersoneel. FNV Cabine is sindsdien sterk gegroeid en vertegenwoordigt inmiddels meer dan 2000 collega’s van het KLM cabinekorps.

Er gaat de komende jaren veel op het korps afkomen. Als vakbond kunnen we daarom alle steun gebruiken. Een snelle rekensom laat zien dat een paar duizend leden van het korps geen lid is van een vakbond. Daarnaast horen wij regelmatig van collega’s dat ze van oudsher elders lid zijn maar zich meer en meer herkennen in de professionaliteit, democratie en heldere visie van FNV Cabine.

CAO'S AFSLUITEN EN WERKNEMERS BESCHERMEN IS ONS VAK!

  • Bij FNV Cabine stemmen alle leden mee bij belangrijke beslissingen en worden beslissingen democratisch genomen.
  • FNV Cabine is sterk in individuele belangenbehartiging.
  • Begeleiding op maat voor collega's die in een re-integratie- of ziekte traject zitten door vliegende collega's die hiervoor speciaal zijn opgeleid door FNV.
  • FNV Cabine kan steunen op de enorme ervaring en kennis over wetgeving en arbeidsrecht die de landelijke FNV in huis heeft.
  • Als lid van FNV Cabine ontvang je gratis juridische hulp op het gebied van arbeid, inkomen, letselschade en beroepsziekten.
  • Met de FNV ledenpas ontvang je flinke kortingen bij verschillende bedrijven.
  • Gratis belastingservice hoort ook bij onze dienstverlening. Elk jaar kun je gratis gebruik maken van hulp bij het invullen van je belastingaangifte op maar liefst 500 verschillende locaties in Nederland.
  • Altijd bereikbaar; onze helpdesk is 365 dagen per jaar 'open' en bereikbaar.

STOP DE RACE NAAR BENEDEN

FNV Cabine heeft als doel om de aanval op onze arbeidsvoorwaarden een halt toe te roepen en de belangen van bedrijf én medewerkers in balans te brengen, zodat ook de collega's die nu beginnen met vliegen, ons mooie beroep in goede gezondheid en voor een eerlijk salaris kunnen blijven uitoefenen.

SOLIDAIR

FNV Cabine is een sociale bond die solidariteit hoog in het vaandel heeft staan. In de ‘cabinepraktijk' komt dat neer op een eerlijke verdeling van lusten en lasten. Aan boord kunnen we het ook niet alleen en zijn we op elkaar aangewezen. Welke functie je aan boord ook bekleedt, of je fulltime of parttime vliegt, Europa of ICA, jij bent onmisbaar! Van belang is dat alle functies ook in het lidmaatschap van de vakbond zijn vertegenwoordigd.

Ben je al lid en maak je een collega lid van FNV Cabine? Als je via 'Mijn FNV' een collega inschrijft als lid van FNV Cabine, dan verdien je zelf 10 euro. Overweeg je je lidmaatschap van VNC naar FNV Cabine om te zetten? Realiseer je dan dat dit voor 1 juni a.s. moet gebeuren, bij VNC kun je slechts 2 keer per jaar opzeggen.