Skip to main content

Update lopende zaken

18 februari 2019

Onlangs vond het periodiek overleg plaats tussen FNV Cabine en KLM op het hoofdkantoor in Amstelveen. Aanwezig daarbij waren onze bestuurder Birte Nelen, Voorzitter Peter Steinbach, Damaris Soumokil, Dorien Visser en Huib den Ouden. Graag delen wij met jullie wat er tijdens dit overleg is besproken. 

Planning

De Vrijwillige Vertrek Regeling (VVR) is minder populair dan verwacht. In de cao is afgesproken dat er in 2019 maximaal 250 FTE gebruik mogen maken van de regeling. Op het moment van overleg waren dat er slechts ruim 80. Voor de personeelsplanning heeft dit gevolgen: de instroom- en doorstroomcijfers zijn voor de eerste helft van 2019 naar beneden bijgesteld.

Gelukkig is er ook positief nieuws over de planning. Onder voorbehoud voorziet KLM in de periode 1 januari t/m 30 juni 2019 een aanname van 252 nieuwe collega’s. Dat betreft 224 Nederlandse CA’s die instromen en 28 collega’s die doorstromen vanuit KLC.  Daarnaast is er voor 240 CA’s een doorstroom naar de functie van tweebander voorzien. Verder verwacht KLM in deze periode 48 promoties naar de functie van Purser en 24 promoties naar die van Senior Purser. Een deel van deze aantallen is inmiddels al ingestroomd/doorgestroomd. 

Communicatie

Wij willen jullie vaker, sneller en compacter op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Eénbander en enthousiast lid van FNV Cabine Annemiek van de Weg heeft een communicatie-achtergrond en gaat ons hierbij adviseren. Wij zijn blij met haar komst en heten haar van harte welkom in ons redactieteam!

Valentijnsdag

fnvcabine valentijnsdag 2019

De dag van de liefde vonden wij het perfecte moment om onze collega’s te verrassen. Onder het motto “liefde is van iedereen” stonden we vanaf 7 uur ‘s ochtends bij het BMC om 1000 valentijnskaarten en (75 kilo!) chocoladeharten uit te delen aan collega’s die op reis gingen of terugkwamen. We hebben genoten van de hartverwarmende reacties!

Save the date

Op 1 juni 2019 eindigt de looptijd van de huidige cao. Binnenkort worden alle leden van FNV Cabine geraadpleegd en komt op democratische wijze onze cao-inzet tot stand. Ook organiseert het Dagelijks Bestuur van FNV Cabine cao informatiesessies. Noteer alvast 22 of 25 maart in je agenda. Op beide dagen organiseren we cao informatiesessies van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur bij het FNV Vakbondshuis, Derkinderenstraat 2-8 in Amsterdam.

Wijziging Dagelijks Bestuur

Vorig jaar is het Dagelijks Bestuur van FNV Cabine gekozen voor de zittingsperiode 2018-2021. Purser Monique van Doorneveld was één van onze actieve leden die met veel enthousiasme in het nieuwe bestuur van start ging. Helaas is gebleken dat deze drukke werkzaamheden voor haar niet goed zijn te combineren met haar andere verplichtingen. Daarom heeft zij besloten haar bestuurszetel op te geven. We vinden dit erg jammer, maar respecteren haar besluit. Gelukkig blijft zij nauw betrokken bij FNV Cabine en actief bij de online Helpdesk.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

OPEN, EERLIJK, DAADKRACHTIG, DEMOCRATISCH EN PROFESSIONEEL!