Skip to main content

Gezocht: collega’s voor bestuursfunctie cabinepensioenfonds

08 februari 2019

FNV Cabine is op zoek naar pensioendeskundigen in het cabinekorps die interesse hebben om zitting te nemen in het bestuur van het Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel. Vanaf 1 juli aanstaande treedt er een nieuw bestuur aan, waarin drie niet-uitvoerende bestuurders namens werknemers zitting nemen. Heb jij een opleiding gevolgd en/of ervaring op het gebied van pensioenen? Lees dan vooral verder en maak je interesse bij FNV Cabine kenbaar vóór 25 februari.

Samenstelling bestuur

Het nieuw te vormen pensioenfondsbestuur zal bestaan uit tien leden. Eén onafhankelijk voorzitter, zes niet-uitvoerende bestuursleden en drie externe uitvoerende bestuursleden. Namens de werknemers zijn er drie niet-uitvoerende bestuurderszetels. Deze drie zetels zijn ieder gekoppeld aan een expertisegebied. We zoeken daarom kandidaten die ter zake kundig zijn in één van de volgende drie gebieden:

  • Balans- en vermogensbeheer;
  • Riskmanagement;
  • Pensioenuitvoering, juridisch en communicatie.

Zittingstermijn en tijdsbesteding

De zittingstermijn van het nieuwe bestuur start op 1 juli 2019 voor een periode van vier jaar. Deze nevenfunctie kan in alle (deeltijd)percentages worden uitgevoerd. De werkzaamheden doe je hoofdzakelijk in KLM-tijd, in plaats van vliegen. De richtlijn voor tijdsbesteding is circa één dag per week.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de procedure, de functieprofielen en alle andere vragen contact op via info@fnvcabine.nl. Houd er rekening mee dat toetsing door de Nederlandse Bank op geschiktheid en betrouwbaarheid van de bestuursleden onderdeel uitmaakt van de procedure. Gezien de gestelde termijn om kandidaten voor te dragen door FNV Cabine ontvangen we je reactie graag vóór 25 februari aanstaande.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!