Skip to main content

Herbenoeming Pieter Elbers

20 februari 2019

FNV Cabine is opgelucht dat er een einde is gekomen aan het geruzie bij Air France-KLM over de verdeling van functies. Gelukkig kan de energie nu weer gestoken worden in de toekomst van het bedrijf. FNV Cabine is ook blij dat Pieter Elbers de CEO van KLM blijft. Hij heeft op een heldere manier leiding gegeven aan KLM en heeft de positie van KLM versterkt. Verder verdedigt Pieter Elbers de KLM belangen goed en kent hij het bedrijf als geen ander omdat hij er zelf in is opgegroeid. De afgelopen weken was er bijna uitsluitend aandacht voor de persoon Pieter Elbers en zijn functie. Logisch dat, nu het besluit over zijn herbenoeming genomen is, FNV Cabine kritisch kijkt naar de inhoud.

Pakket aan afspraken

De herbenoeming is één onderdeel van een pakket aan afspraken in de top van Air France-KLM. Er zijn gisteren ook veranderingen afgesproken over de bestuursstructuur: Ben Smith krijgt een positie in de Raad van Commissarissen van KLM en er wordt op groepsniveau een managementteam samengesteld waarvan Pieter Elbers deel gaat uitmaken. Verder is het voornemen bekend gemaakt om belangrijke onderdelen in de bedrijfsvoering van KLM meer naar het groepsniveau te verplaatsen. Het gaat hierbij om de vloot- en netwerkstrategie, commerciële strategie, personeelszaken, inkoop- en datamanagement.

Kritisch op kwaliteit

FNV Cabine zal bij alle ontwikkelingen kritisch blijven letten op de kwaliteit van de werkgelegenheid bij KLM en die bij Inflight Services in het bijzonder. De verwachting is dat er de komende jaren regelmatig discussie zal zijn over de structuur van het bedrijf en over de verdeling van werk. Dat gaat mogelijk leiden tot maatregelen die voor het korps nadelig uitpakken. Wij blijven opkomen voor jullie belangen. Want met de herbenoeming van Pieter Elbers én een uitstekend financieel resultaat voor KLM in 2018, is de druk op onze arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden nog niet afgenomen. Daarvoor is de concurrentie in de internationale luchtvaart te groot.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!