Skip to main content

Toelichting op de Vrijwillige Vertrekregeling

21 mei 2020

KLM heeft in de NewsApp een bedrijfsbrede Vrijwillige Vertrekregeling (VVR) aangekondigd. Woensdagmiddag, 20 mei, kregen de bonden tijdens een online presentatie de gelegenheid om vragen te stellen over de regeling. Aanleiding voor deze nieuwe VVR is de ongekende crisis waarin wij ons nu bevinden. Een crisis van een omvang en diepte die we in de historie van KLM niet eerder hebben meegemaakt. KLM schetst dat de weg naar herstel lang zal zijn en dat de periode waarin er minder productie en dus minder werk is, van lange duur zal zijn. KLM én de bonden zullen samen alles op alles zetten om gedwongen ontslagen te beperken of te voorkomen.

Meer informatie vanuit KLM

KLM zet nu een eerste stap met een Vrijwillige Vertrekregeling voor alle KLM'ers. De VVR-inschrijving staat per 1 juni open. Via deze link vind je meer informatie over de regeling en over de voorwaarden. KLM gaat informatiesessies organiseren voor geïnteresseerden. Ook zal KLM via verschillende kanalen, zoals de NewsApp en de portal verdere inhoudelijke informatie geven. Daarnaast kun je je zoals altijd door FNV Cabine laten informeren.

Online vragensessie met arbeidsjuristen van FNV Cabine

Vrijwillig vertrek kan voor een aantal collega’s interessant zijn. Of je nu eerder wilt stoppen met werken, een studie wilt gaan volgen of een andere uitdaging aan wilt gaan, het blijft een beslissing waarbij je je goed moet laten informeren. Weet dat wij er voor je zijn om je te adviseren over de juridische gevolgen. Bovendien kun je bij ons terecht voor het toetsen van de “vaststellingsovereenkomst” en het bedrag dat je meekrijgt als je KLM vrijwillig verlaat. Exclusief voor leden van FNV Cabine organiseren wij een onafhankelijke online informatiesessie met onze juridisch specialisten in arbeidsrecht. Iedereen die deelneemt krijgt de gelegenheid vragen te stellen die specifiek betrekking hebben op de persoonlijke situatie. Tijdens deze digitale bijeenkomst zullen o.a. vragen besproken worden als:

  • waar moet je rekening mee houden?
  • heb je recht op een WW-uitkering als je gebruik maakt van de VVR?
  • hoe zit het precies met de bedenktermijn?
  • kan één van de FNV juristen mijn vaststellingsovereenkomst toetsen voor ik mijn handtekening zet?

Mocht je interesse hebben om deel te nemen, meld je dan bij onze helpdesk via info@fnvcabine.nl  Je krijgt dan snel nader bericht over de datum en het tijdstip van de online sessie.

Redactie FNV Cabine

Democratisch, Vernieuwend, Eerlijk