Skip to main content

FNV Cabine zoekt oplossing in impasse

01 november 2020

De spanning bij ons bedrijf loopt hoog op. Er is veel onduidelijkheid ontstaan omdat er vrijdagmiddag last minute een commitment-clausule op tafel is gekomen van het kabinet. Het direct tekenen van deze clausule houdt in dat we ons voor de komende vijf jaar vastleggen en we deze periode geen enkele onderhandelingspositie hebben om versoberingen tegen te houden. Wij zijn hierover in beraad, omdat we niet over één nacht ijs kunnen gaan.

FNV Cabine zal, zoals jullie weten, niets doen dat de toekomst van KLM op het spel zet. VNV heeft gisteren aangegeven de clausule niet te willen ondertekenen. FNV Cabine wordt ondersteund door het landelijk bestuur van FNV om uit deze impasse te komen. Hierbij is er nauw contact in Den Haag en met de top van KLM. Beide partijen geven ruimte om dit proces te doorlopen, zodat we met alle partijen tot overeenstemming kunnen komen. Hierbij is maar één uitkomst mogelijk: de toekomst van ons bedrijf moet worden zeker gesteld.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!