Skip to main content

Ook bij VVR 2020-2 juridisch advies voor leden 

12 november 2020

Als lid van FNV Cabine heb je via democratische ledenraadplegingen altijd invloed op belangrijke besluiten die het korps aangaan én ben je verzekerd van individuele juridische bijstand aangaande werk en inkomen. Dit geldt natuurlijk ook voor collega’s die gekozen hebben voor de VVR 2020-2. Wij roepen hen dan ook op om gebruik te maken van de mogelijkheid het aanbod van KLM door de juristen van FNV te laten toetsen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Vaststellingsovereenkomst 

Collega’s die zich hebben aangemeld voor de VVR 2020-2 ontvangen van KLM een zogenaamde “vaststellingsovereenkomst”. Het is van belang om deze overeenkomst te laten toetsen door een juridisch adviseur voordat je tot ondertekening overgaat. FNV Cabine biedt deze service kosteloos aan haar leden aan. Let op: je hebt beperkt de tijd om deze toetsing te laten uitvoeren, dus zorg dat je ons de benodigde documenten na ontvangst van de vaststellingsovereenkomst direct toestuurt. 

Advies via de Helpdesk 

Voor juridisch advies over de VVR 2020-2 stuur je zo snel mogelijk na ontvangst de volgende informatie naar info@fnvcabine.nl

  • je vaststellingsovereenkomst; 
  • je individuele arbeidscontract; 
  • je loonstroken van december 2019, januari 2020 en februari 2020; 
  • je telefoonnummer; 
  • je FNV lidmaatschapsnummer (te vinden bij je maandelijkse contributieafschrijving). 

De juristen van FNV Cabine sturen jou binnen enkele dagen een advies dat is toegespitst op jouw persoonlijke situatie. 

Bedenktermijn bij tweede aanmelding 

Er zijn collega’s die na aanmelding van de VVR 2020 een aanbod hebben geaccepteerd en zich toen gedurende de twee weken bedenktermijn hebben teruggetrokken. Alleen voor degenen die eerder de vaststellingsovereenkomst VVR 2020 hebben ondertekend en zich nu weer hebben aangemeld voor de VVR 2020-2, is het van belang om te weten dat zij nu geen juridische bedenktermijn hebben. Als je als werknemer een nieuwe vaststellingsovereenkomst accepteert binnen 6 maanden na de ontbinding van de oorspronkelijke vaststellingsovereenkomst, dan kun je je niet nogmaals beroepen op de wettelijke bedenktijd. 

Redactie FNV Cabine 

Ben jij nog geen lid van FNV Cabine of ken je collega’s die nog geen lid zijn? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, Vernieuwend, Eerlijk!