• Home
  • 2022
  • Cabineoverleg 27 januari 2022

Cabineoverleg 27 januari 2022

28 januari 2022

Gisteren heeft er, wederom digitaal, cabineoverleg plaatsgevonden. Tijdens het overleg is stilgestaan bij de promotieklassen en bij de instroom die dit jaar plaats zal gaan vinden. Ontzettend goed nieuws, wetende dat we een jaar geleden nog te maken hadden met dreigende ontslagen. Tevens is er gesproken over de productieplanning.

Promotie en instroom

Het aantal door KLM geaccordeerde promotieplaatsen in 2022 is verhoogd. Er is ruimte voor promotie voor 60 Pursers en 48 Senior Pursers: ontzettend goed nieuws voor collega’s die aan de beurt zijn voor promotie! Inmiddels hebben de ex-jaarcontractanten die wilden terugkeren naar KLM een herindiensttredingsgesprek gevoerd en treden 227 CA’s opnieuw in dienst met nogmaals een jaarcontract. Daar bovenop is er extra ruimte voor CA’s, wat betekent dat er ruim 10 KLM-ers van andere afdelingen de overstap maken naar Inflight én dat er een aanzienlijk aantal nieuwe collega’s van de wachtlijst de mogelijkheid krijgen dit jaar in dienst te komen. Er staan meer mensen op de wachtlijst dan dat er ruimte is bij KLM, om die reden zal er dit jaar naar verwachting niet extern worden geworven.  

Productieplanning

Tijdens de kerstperiode en begin januari was er sprake van tekorten bij het cabinepersoneel, dit heeft geleid tot veel verstoringen in roosters en last-minute annuleringen. Om dit in de toekomst te voorkomen, heeft KLM hier op geanticipeerd door in de planning vanaf februari rekening te houden met een hoger ziekteverzuim. Dit betekent helaas ook dat de productie daarop aangepast is. Voor de rest van 2022 zien we dat de planning in februari en rondom begin april een uitdaging lijkt, juist in mei en juni lijkt er meer ruimte te zijn. 

Helpdesk

Door je aan te sluiten als lid van FNV Cabine maak jij het mogelijk dat de bestuursleden en de onafhankelijke vakbondsbestuurder hun werk kunnen doen; het maken van collectieve afspraken met KLM. Afspraken waardoor jij prettig en gezond je werk aan boord kunt doen. Daarnaast ben je als lid van FNV Cabine verzekerd van advies over werk en inkomen. Onze online Helpdesk is dagelijks bemand door vliegende collega’s en waar nodig kun je natuurlijk juridisch advies krijgen van de FNV juristen. Voor een kijkje achter de schermen bij onze Helpdesk kun je terecht op de FNV Cabine YouTube pagina.

Februari webinars 

Ook de komende weken organiseren we regelmatig webinars met achtergrondinformatie, uitsluitend voor leden van FNV Cabine. Je bent van harte welkom om 9 februari of 23 februari deel te nemen en live al je vragen te stellen. We gaan online om 10:30 uur en starten om 11:00 uur. Leden kunnen deelnemen via deze aanmeldlink voor 9 en 23 februari. Tevens zal er 9 februari om 20.00 uur weer een webinar zijn voor terugkerende jaarcontractanten en ‘wachtlijsters’. Zij zijn van harte welkom en kunnen gebruik maken van deze aanmeldlink voor 9 februari!

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief