Skip to main content

Reminder cafetariaregeling: krijg contributie gedeeltelijk terug

26 oktober 2022

Wil jij profiteren van een gedeeltelijke teruggave van je vakbondscontributie? Dat kan! FNV Cabine heeft met KLM in de cao een voordelige fiscale regeling afgesproken, dit maakt de prijs/kwaliteit verhouding van je FNV Cabine lidmaatschap nog interessanter! Het is heel eenvoudig, lees hieronder hoe jij geld terug kan krijgen. Let op: dien je aanvraag bij KLM in voor 15 november 2022, 17.00 uur Nederlandse tijd!

Vakbondscontributie

Met KLM is afgesproken dat werknemers in één keer een deel van de betaalde vakbondscontributie van één jaar terug kunnen krijgen. Via de cafetariaregeling wordt het bruto loon verlaagd, waardoor je geen belasting afdraagt over de door jou betaalde vakbondscontributie.

Resterende vervoersvergoeding

Ook is in de cao vastgelegd dat reiskosten voor woon-werkverkeer gunstig kunnen worden uitgeruild. KLM betaalt een nu nog een belastingvrije vervoersvergoeding van € 0,08 per kilometer. Er is echter nog een fiscale ruimte van € 0,11 per kilometer, daarom kun je geld terugkrijgen via de cafetariaregeling. De verhoging van de vervoersvergoeding per kilometer is opgenomen in de cao-inzet van FNV Cabine en daarover wordt nu onderhandeld met KLM voor de nieuwe cao.

Hoe kan ik geld terugkrijgen?

Stap 1

Meld je eerst bij KLM aan voor deelname aan de cafetariaregeling via Carina. Nadat je bent ingelogd op de gebruikelijke manier, kun je je in het KLM aanvraagsysteem Carina voor zowel Vakbondscontributie als voor Resterende vervoersvergoeding aanmelden. Kies hierbij voor Jaarlijks/1x per jaar in december. 

Je ontvangt twee bevestigingsmails van KLM, één voor je aanmelding vakbondscontributie en één voor de resterende vervoersvergoeding.

Stap 2

Download de jaaropgave vakbondscontributie 2022 via MijnFNV

Je lidmaatschapsnummer staat op je ledenpas en in je bankapp bij de afschrijving van de maandelijkse contributie. Ondervind je problemen bij het downloaden, neem dan contact op met FNV landelijk.

Stap 3

Stuur de digitale jaaropgave vakbondscontributie vanuit je klm.com e-mail account naar KLM via vbc@klm.com. Vermeld als onderwerp van deze e-mail je personeelsnummer. Een handtekening op de jaaropgave is niet nodig. 

Je ontvangt na verzending een bevestigingsmail van KLM

Door gebruik te maken van de cafetariaregeling wordt je bruto jaarsalaris 2022 iets lager dan wanneer je hier geen gebruik van zou maken. Met vragen over jouw persoonlijke situatie bij gebruik van de cafetariaregeling, mail met het KLM HR Support Center: hrssc@klm.com .

Laat geen geld liggen en dien je aanvraag in vóór 15 november 2021, 17.00 uur Nederlandse tijd bij KLM!

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!