Skip to main content

Mogelijke vertraging cao-overleg Cabine

Op 21 en 22 juni hebben we als bonden voor het Grond-, Cockpit- en Cabinepersoneel alleen over loon en looptijd onderhandeld met KLM. De tussenstand is dat er op loon en looptijd nog een groot gat zit tussen KLM en de vakbonden. Dat is in deze fase van de onderhandelingen niet ongebruikelijk. Het gaat ons helpen om nu op onderwerpen specifiek voor cabinepersoneel verder te praten met KLM. FNV Cabine wil in overleg over inhoudelijke verbeteringen, bijvoorbeeld het vrijwillige omruilen van de A330, 3 RV in een reserveblok niet inkorten en de deeltijd voor pensioen regeling. De bonden voor Grond en Cockpit gaan nu verder onderhandelen met KLM over hun inhoudelijke onderwerpen. Helaas loopt dit proces bij Cabine mogelijk vertraging op, omdat nog niet alle partijen commitment hebben uitgesproken om deel te zullen nemen aan de  onderhandelingen specifiek voor het domein Cabine op 11 juli.

Cao-afspraken voor Cabine

De cao-inzet van FNV Cabine 2023-2024 is tot stand gekomen op basis van de ledenenquĂȘte en alle input die we op de route, op de online Helpdesk en tijdens onze webinars hebben gekregen. Over de cao-inzet is gestemd door de leden van FNV Cabine, 85,5% van de stemmers staat achter de cao-inzet. In de nieuwsbrief van 16 juni hebben we al toegelicht dat er veel inhoudelijke onderwerpen zijn waarop KLM en FNV Cabine elkaar lijken te kunnen vinden. Wij verwachten een groot deel van onze onderwerpen om te kunnen zetten naar cao-afspraken voor KLM cabinepersoneel.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl 

Democratisch, vernieuwend en eerlijk!