Skip to main content

WE ZIJN BEGONNEN !

30 juni 2007

Afgelopen vrijdag zijn de voorbereidingen voor de eerste actie van start gegaan. Vanaf 06.00 uur zijn er doorlopend flyers uitgedeeld op het bordes van het bemanningencentrum, in de bussen van en naar P30 en P40 en op de personeelsparkeerterreinen zelf. Daarnaast zijn alle postvakken van de leden gevuld met informatie en ook onze nieuwsbrief wordt volop doorgestuurd naar vrienden en bekenden.

We komen goed op stoom, en gaan onafgebroken door met het uitdelen van flyers tot zondagavond. Het doel van deze voorbereidingen is natuurlijk om zoveel mogelijk mensen informatie te verstrekken over onze actie “Ga je mee Leo uitzwaaien” aanstaande dinsdag 3 juli! Meer daarover is te lezen in de verschillende artikelen die daarover op deze site zijn verschenen de afgelopen weken.

We kunnen het niet genoeg herhalen: Het succes ligt in ONZE handen. Hoe massaler we laten zien dat het ons ernst is, hoe duidelijker ons signaal richting de KLM zal zijn. Daarom willen we een oproep doen aan alle leden en sympathisanten om zichtbaar te maken dat je genoeg hebt van het feit dat de KLM de toenemende werkdruk ontkent en negeert. Twee bezemstelen, een oud laken en een pot verf, kortom: Een spandoek is zo gemaakt! Hierbij een paar suggesties voor leuzen:

  • The sky is not the limit
  • I’m under pressure
  • KLM prepare 4 turbulence
  • Geld alleen maakt niet gelukkig
  • Cabin crew, demonstratie posities!
  • Less Pressure = More Health = More Service
  • Money can’t buy me health
  • I used to like my job
  • I don’t have time to party
  • No Cabin Crew, No Business
  • Cabin Crew, Take Your Seats!
  • Cabin Crew, prepare for overload!

Voor mensen die met het openbaar vervoer naar Schiphol komen staan er tussen 13.00 en 13.30 uur bussen klaar bij het Bemanningencentrum om je te vervoeren naar het actieterrein bij de Dutch Dakota Association, Thermiekstraat 150, op Schiphol-Oost. Voor mensen die met de auto komen staan er op dezelfde tijd speciale bussen klaar op P30 en P40. Vrijwilligers van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure zullen daar aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen en het uitdelen van actie T-shirts en andere attributen. Het is de bedoeling dat de T-shirts gedragen gaan worden tijdens de manifestatie, dus houd daarmee rekening bij het kiezen van je kleding. Voor wie daar belang in stelt: De kleuren van de shirts zijn sky bleu, turquoise en sand en hebben allen een licht rode opdruk. Wanneer er af en toe een buitje valt is er geen nood! We hebben de beschikking over honderden opvallende meerpersoons paraplu’s met het logo van FNV Bondgenoten.

Kortom, het wordt een geweldige middag met muziek, toespraken en ook voor de inwendige mens wordt gezorgd! Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de expertise en inzet van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure. De goede afloop is in handen van onszelf: KLM Cabinepersoneel.

KOMT ALLEN, HET IS NU OF NOOIT!!!

Het Actie Comité van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure