Skip to main content

PIT succesvol. Iets voor jou?

11 augustus 2008

FNV Bondgenoten/Cabin Pressure onderschrijft het initiatief van het bestuur van het Pensioenfonds Cabine in samenwerking met de Blue Sky Group, voor de instelling van het PIT-team. De eerste resultaten zijn positief. Op verzoek van de Blue Sky Group plaatsen we daarom onderstaand artikel. (Tekst: Blue Sky Group)

Redactie Cabin Pressure


Pensioen interessant?
Jonge mensen en pensioen. De leden van het eerste Pensioen Informatie Team (PIT) weten inmiddels waarom deze combinatie niet zo vreemd is als in eerste instantie wellicht wordt gedacht. Dat je al op jonge leeftijd zo nu en dan beter even stil kunt staan bij je pensioen, vertelt PIT je onder andere op de route.

Deelnemen aan PIT? Ja natuurlijk!
Monique van der Linden is één van de PITters: “Ik ben 27 jaar en ik vlieg al zo'n 6 jaar bij KLM waarvan 5,5 jaar bij KLC. Ik heb het super naar mijn zin bij KLM! Toch kriebelde er iets van binnen...ik had zin in een nieuwe uitdaging. Een uitdaging waarbij ikzelf kon groeien door andere te helpen. Iets met pit. Om eerlijk te zijn hield ik mij nooit bezig met mijn pensioen. Voor mijn gevoel een ver-van-mijn-bed show. Totdat ik de oproep van de Blue Sky Group voor het PIT team tegenkwam. Een kans voor een nieuwe uitdaging, mijzelf eens te verdiepen in een onderwerp waar ik niets vanaf weet, eens kijken hoe ik van mijn oude dag kan gaan genieten en vooral hoe ik ook collega’s kan voorlichten en helpen op het gebied van pensioen.

Waarom stilstaan bij pensioen?
Monique vertelt verder: “Met nog acht andere enthousiaste collega's hebben wij een tweedaagse cursus gevolgd waarin basisinformatie over pensioen werd behandeld. Best pittige informatie maar zeker ook erg interessant. Omdat het betrekking heeft op veranderingen die in jouw en mijn leven kunnen plaatsvinden. Denk aan onbetaald verlof opnemen, samenwonen of deeltijdwerken. Allemaal veranderingen die gevolgen hebben voor je pensioen.”

Tip van Monique
“Kijk ook eens op de pensioenplanner. Deze site kun je vinden via
www.klmcabinefonds.nl. Een overzichtelijke site waar je heel handig kunt zien wat voor een gevolgen bepaalde veranderingen of keuzes binnen je loopbaan hebben op je pensioen. Mocht je vragen hebben over je pensioen spreek ons gerust aan. Wij helpen je graag! Want jij wilt straks op je oude dag toch ook onbezorgd kunnen genieten van al het moois in je leven!”

Heb jij ook PIT?
We starten binnenkort met een tweede groep PITters. Heb je interesse? Mail dan naar
pitcabine@blueskygroup.nl  of bel 020- 426 62 26.

De overige teamleden zijn: Vicky Haynes, Frank de Jong, Nina Mamadeus, Marijke Marin, Marjorie Mook, Kees Porskamp, Terence Tilgenkamp en Saskia van Sundert. Overigens kan iedereen bij de PITters terecht voor vragen over pensioen, ongeacht de leeftijd uiteraard.