Maak gebruik van je recht en stem online voor het sociaal akkoord!

Op 11 april ontvangen alle leden van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure per post informatie betreffende  het referendum voor het sociaal akkoord met de regering Balkenende. Tot en met 22 april heeft elk lid vervolgens gelegenheid om haar/zijn stem te laten horen. Dat kan telefonisch, per post, maar natuurlijk ook digitaal! Daarom wordt er op 10 april een website gelanceerd met informatie over het referendum. Maak gebruik van je democratisch recht en laat ook jouw stem horen!

AOW leeftijd
Er komt voorlopig geen verhoging van de AOW leeftijd en als het aan FNV Bondgenoten/Cabin Pressure  ligt blijft dat ook zo. Dat is één van de uitkomsten van het akkoord! FNV is erin geslaagd dit kabinetsvoorstel van tafel te krijgen. Wij denken namelijk dat er genoeg alternatieve manieren zijn om de huidige AOW leeftijd betaalbaar te houden, ondanks de vergrijzing. Afgesproken is dat FNV tot 1 oktober de kans krijgt om die alternatieven in de Sociaal Economische Raad (SER) uit te werken. Het advies van de SER zal zwaar meewegen in het uiteindelijke kabinetsbesluit.

ideeën?
Je moet er toch niet aan denken om nog langer door te werken? Heb jij ook ideeën over alternatieven voor het verhogen van de AOW-leeftijd? Geef deze dan door via 'Mijn AOW-alternatief''. Alle ideeën zijn van harte welkom!

Samen de crisis te lijf!
Sluit je ook aan bij FNV Bondgenoten/Cabin Pressure, onderdeel van de grootste vakbond van Nederland. Laat je vertegenwoordigen door een cabinebond die trouw blijft aan haar principes en uitgangspunten, die niet draait, maar DUIDELIJK, EERLIJK en DEMOCRATISCH is. Vul nu het online aanmeldingsformulier in! Maak gebruik van de introductieaanbieding: de eerste zes maanden voor €25,-. Daarna nooit meer dan €15,90 per maand.

Redactie Cabin Pressure