Skip to main content

FNV-leden spreken zich uit over CAO-resultaat

24 mei 2010

Deze week ontvangen al onze leden op het huisadres een stembiljet waarop zij kunnen aangeven of zij zich kunnen vinden in het CAO-protocol 2010-2011. Leden van FNV Bondgenoten/Cabin Pressure denken zelf mee en beslissen zelf over hun arbeidsvoorwaarden. Geen ledenraad dus, maar inspraak voor iedereen. Dat houdt onze cabinebond levendig en dynamisch.

Het gaat gezien de economische omstandigheden voor de tweede keer om een “crisis-CAO.” Toch zijn de afspraken naar het oordeel van de onderhandelaars op sommige punten beter dan de resultaten die in andere bedrijfstakken worden behaald. Denk daarbij aan de werkgelegenheidsgarantie en de structurele loonsverhoging. Verder zullen er gedurende de looptijd van de CAO door partijen voorstellen worden gedaan voor vernieuwing van arbeidsvoorwaarden. Deze kans willen wij aangrijpen om langekoesterde wensen als een adequaat beleid voor oudere werknemers (levensfasebewust personeelsbeleid) en werkelijke zeggenschap over werk en vrije tijd op de agenda te zetten.

Lees het CAO-protocol 2010-2011 voor het volledige onderhandelingsresultaat. Het stembiljet moet vóór 11 juni aanstaande teruggestuurd zijn. Maak gebruik van je recht ons te laten weten wat je vindt van het resultaat.

Redactie Cabin Pressure