Skip to main content

AIDS: vluchten kon niet meer

14 oktober 2012

In de documentaire “AIDS, vluchten kon niet meer” staat de VARA 18 oktober as. stil bij het feit dat precies dertig jaar geleden de ziekte AIDS haar intrede deed in Nederland. In de documentaire wordt gekeken naar wat er gebeurde met het cabine- en grondpersoneel van KLM ten tijde van de aidsuitbraak.

AIDS Uitbraak

“Een mooie documentaire die ik zeker kan aanraden”, aldus vakbondsbestuurder Zakaria Boufangacha. “Duidelijk naar voren komt de liefde van de medewerkers voor KLM. Maar ook wordt getoond hoe in de jaren tachtig de ziekte AIDS genadeloos toesloeg en vele slachtoffers maakte onder het KLM personeel. Een stukje KLM geschiedenis dat we niet mogen en kunnen vergeten en waar we zelfs lering uit kunnen trekken voor de toekomst, door taboes te doorbreken".

Oud KLM'ers aan het woord

Het is voor het eerst dat in een Nederlandse documentaire nadrukkelijk wordt gekeken naar deze groep. Hoe werd hun mooie leven ruw verstoord? In de documentaire komen veel betrokkenen aan het woord. Oud KLM'ers, artsen en nabestaanden laten zien hoe de ziekte toesloeg en wat de consequenties waren.

Uitzending 18 oktober

De documentaire wordt uitgezonden op donderdag 18 oktober as. om 23.00 uur op Nederland 2 en is gemaakt door verslaggever Hetty Nietsch en eindredacteur Marco Versluis.

Redactie Cabin Pressure