Skip to main content

FNV Cabine wederom in verweer tegen oneerlijke concurrentie in de luchtvaart

28 mei 2014

FNV Cabine heeft samen met de andere bonden bij KLM een petitie gemaild aan de woordvoerders luchtvaart van de Tweede Kamer. Volgens de gezamenlijke bonden zorgt de komst van Norwegian Air International voor oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden en komt ook de luchtvaartveiligheid in het gedrang.

Norwegian Air International, onderdeel van de Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian Air Shuttle, gaat onder Ierse licentie lijndiensten van West-Europa naar de Verenigde Staten aanbieden. Het Thaise cabinepersoneel voor deze vluchten wordt via een Singaporees uitzendbureau ingehuurd. Zakaria Boufangacha: “Met deze oneigenlijke constructie omzeilen de Noren de Europese wet- en regelgeving en komen de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden, werkgelegenheid en veiligheid in Nederland en Europa onder grote druk te staan.”

In de petitie roepen de vakbonden Nederlandse politici op deze zorgwekkende ontwikkeling tegen te houden door geen toestemming te verlenen aan deze Noors-Ierse constructie.

Redactie FNV Cabine