Skip to main content

KLM laat reactietermijn -1 CA besluit verlopen: FNV Cabine wil druk gaan opvoeren!

29 september 2016

In reactie op het eenzijdige KLM “-1 CA besluit” per winterdienst 2016, heeft FNV Cabine het bedrijf op 23 september jl. per brief gesommeerd dit besluit in te trekken. KLM heeft tot woensdag 28 september 23.59 uur de tijd gehad om hierop te reageren. Dat is niet gebeurd. FNV Cabine ziet zich nu genoodzaakt de druk op KLM op te voeren. Want linksom of rechtsom: Dit besluit moet van tafel!

FNV Cabine accepteert geen dictaten

De KLM dicteert, neemt afscheid van “goed overleg”, treedt de bevoegdheden van vakbonden en medezeggenschap met voeten en laat het korps de gaten dichtlopen die door het management getrokken worden. KLM stuurt bewust aan op een conflict. Dit is een KLM die geen respect toont voor de prestaties en inzet van het korps. Dit is een KLM die medewerkers tegen elkaar opzet. Maar zo werkt het niet.

Onze eisen

Wij eisen, in de genoemde volgorde, het volgende van KLM:

  • Intrekking van het “-1 CA besluit”;
  • Het met ons sluiten van een goed pensioenakkoord;
  • Met ons, in overleg, een oplossing vinden voor het op peil houden van de Cabine Bemanning Samenstelling voor de winterdienst 2016;
  • Het starten, zonder voorwaarden vooraf, van cao-onderhandelingen zodat we tot constructieve afspraken kunnen komen.

Genoeg is genoeg, stop de race naar beneden

Samen staan we sterk! Samen zorgen we ervoor dat dit onzalige -1 CA besluit van tafel gaat! Dit gaat ons allen aan, ongeacht je functie. Als we nu geen grens trekken, dan gaat de ingezette koers van verstoorde verhoudingen en de race naar beneden door. KLM overspeelt duidelijk haar hand. Dwing samen met ons respect af voor waar we als korps voor staan. Voor de duidelijkheid: KLM verordonneert in het kader van “Perform 2020” voor een periode van 5 jaar een jaarlijkse productiviteitsverbetering van 4%. Dat is in zijn totaliteit een ingreep van bijna 22% die drukt op het korps. En wat daarna komt moeten we nog maar afwachten!

Belangrijk: Laat je stem horen via onze enquête!

Democratie staat hoog in het vaandel bij FNV Cabine. Het korps heeft overweldigend aangegeven tegen het eenzijdig door KLM aangekondigde -1 CA besluit te zijn. Nu KLM dan ook dreigt dit kwalijke besluit, ondanks alle bezwaren, gewoon door te zetten is het wat ons betreft tijd voor het opvoeren van de druk. Om van onze collega’s, leden en niet leden, te horen hoe zij daar tegenaan kijken, hebben wij  een korte enquête online gezet. Laat je stem horen en geef (anoniem) aan of je ook daadwerkelijk bereid bent in beweging te komen tegen dit eenzijdige KLM besluit en hoever je hierin wilt gaan. Dit is het moment. Het gaat om jouw werk, jouw leven, jouw toekomst!

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel