Skip to main content

FNV Cabine stuurt KLM ultimatum

05 oktober 2016

FNV Cabine is momenteel bezig met het treffen van formele en juridische voorbereidingen voor de binnenkort aan te kondigen acties om de eenzijdige -1 CA maatregel van tafel te krijgen.

Ultimatum

De eerste stap in dat traject is een ultimatum dat we KLM 5 oktober gesteld hebben. Daarin eisen wij o.a. dat KLM de maatregel intrekt om per 30 oktober 2016 te gaan vliegen met -1 CA in de Economy Class op de B777-200, A330-300 en B787.

Wanneer wij vóór donderdag 6 oktober 18.00 uur geen schriftelijke reactie van KLM ontvangen waaruit blijkt dat KLM integraal akkoord gaat met onze eisen, dan zal KLM rekening moeten houden met binnenkort door ons uit te roepen acties.

De ultimatieve brief is hier integraal te lezen.

 

Actiecomité

Donderdag 6 oktober zal de kadergroep van FNV Cabine bij elkaar komen om de geplande acties en het komende actietraject te bespreken. Verder zal tijdens die bijeenkomst een actiecomité geformeerd worden om de acties vorm te geven en te begeleiden.

De druk op KLM zal nu voelbaar worden opgevoerd om dit onzalige plan van tafel te krijgen. KLM zal moeten inzien dat je overleg samen voert, met respect voor elkaar en zonder dictaten vooraf. Wij trekken hier de streep in het zand: Genoeg is genoeg! Kom ook in actie. Het gaat om jouw werk, jouw leven, jouw toekomst!

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!