Skip to main content

10 minuten werkonderbreking op maandag 24 oktober!

23 oktober 2016

Oproep aan alle collega’s:

Kom in actie en doe mee met de 10 minuten werkonderbreking op maandag 24 oktober!

Het actiecomité van FNV Cabine roept alle Cabin Crew, werkzaam bij KLM Inflight Services, op tot het houden van werkonderbrekingen voor de duur van 10 minuten direct na de cabin crew briefing voor iedere vlucht van KLM die vanaf Schiphol vertrekt op maandag 24 oktober 2016 tussen 05.00 uur en 23.00 uur.

 

FNV Cabine gaat niet lichtzinnig om met het oproepen tot werkonderbrekingen. Gezien de keiharde opstelling van de KLM-directie en haar lang gekoesterde wens om onze arbeidsvoorwaarden en –omstandigheden verder te verslechteren, zijn we genoodzaakt om hier tegen in verzet te komen. Niet omdat we dat zo fijn vinden, maar omdat het moet. Juist nu!

Wat eisen wij?

  • -1 maatregel moet van tafel;
  • Fatsoenlijke en gebalanceerde pensioen- en cao-afspraken;
  • Meer respect voor het korps;
  • Stoppen van de race naar beneden.

Doe ook mee!

Lid of geen lid, we zijn allemaal collega’s en hebben hetzelfde doel. Het is dan ook van groot belang dat we massaal meedoen met de acties. Om ons vak te beschermen, voor de toekomst van jezelf en je collega’s. Het is nu of nooit!

Registreer je direct na je aanmelding als actievoerder bij KLM. Daarmee geef je aan dat je het werk na de briefing voor 10 minuten onderbreekt. Na de briefing meld jij je bij FNV Cabine op de tweede verdieping van het BMC, daar word je als actievoerder geregistreerd. Hiermee val je onder de bescherming van het grondrecht om actie te voeren. Je leidinggevenden of collega’s mogen je hier op geen enkele wijze in frustreren of belemmeren. Klik hier voor Q&A’s en actie-instructies.

Je staat er niet alleen voor. Vele collega’s staan achter je en doen met je mee. Ook VNC steunt de werkonderbrekingen! Kom nu in actie voor jouw werk, jouw toekomst, jouw KLM!

Je collega’s van FNV Cabine

Deel deze oproep met zoveel mogelijk collega’s via je netwerken op Social Media. Samen sterk, we gaan ervoor en we gaan winnen!