Skip to main content

Massaal gehoor gegeven aan oproep tot werkonderbreking

24 oktober 2016

Aan de oproep van FNV Cabine tot een werkonderbreking van 10 minuten is op 24 oktober massaal gehoor gegeven door het korps. Zowel leden van FNV Cabine, leden van VNC en (nog) niet-leden hebben meegedaan aan onze actie.

Actie groot succes

Van de ongeveer 700 collega’s die zich vandaag op Schiphol moesten aanmelden, hebben zich er 360 als actievoerder bij ons ingeschreven. Dat is meer dan 50% en dit zijn ongekende getallen in vakbondsland! Daarnaast hebben zo’n 500 collega’s in RV, JV of op de route zich via facebook en onze helpdesk solidair verklaard. Tenslotte ontmoetten we tientallen collega’s op het bordes voor het BMC, die in hun vrije tijd hun steun kwamen betuigen aan de acties. Dank aan alle collega’s die deze eerste historische actiedag bij KLM Inflight Services zo moedig tot een groot succes hebben gemaakt!

-1CA besluit moet van tafel!

Deze ongekende respons is een stevig signaal aan de KLM-directie, dat niet genegeerd mag worden. Dat zou niet getuigen van respect en aantonen dat de afstand tussen het korps en het management alleen maar groter wordt. Het korps heeft gesproken. We roepen KLM indringend op om met onmiddellijke ingang tegemoet te komen aan onze eis. De visieloze -1 CA maatregel moet van tafel. Daarna zal er, met respect voor het korps, met de bonden overleg moeten worden gevoerd. Het doel daarbij is om te komen tot fatsoenlijke pensioenafspraken en een gebalanceerd cao-akkoord, waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Nieuwe werkonderbrekingen aangekondigd

Indien KLM halsstarrig blijft vasthouden aan dit eenzijdige -1 CA besluit en daarmee weigert te luisteren naar haar loyale medewerkers, dan zal de druk verder worden opgevoerd. KLM krijgt nu twee dagen bedenktijd. Als het bedrijf dit overduidelijke signaal van vandaag niet ter harte neemt, dan zullen de werkonderbrekingen a.s. donderdag 27 en vrijdag 28 oktober worden voortgezet. De KLM-directie heeft de sleutel in handen.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!