Skip to main content

Voortzetting werkonderbrekingen op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober

26 oktober 2016

Na de werkonderbrekingen van maandag 24 oktober blijft de KLM-directie nog steeds halsstarrig weigeren in te gaan op de eis van FNV Cabine om het “-1 CA besluit” van tafel te halen. Zij blijft arrogant vasthouden aan haar eenzijdige bezuinigingsdoelstelling. FNV Cabine constateert wederom dat KLM niet in overleg wil zonder voorwaarden vooraf en niet gevoelig is voor de duidelijke signalen uit het korps. Dat brengt ons tot de conclusie dat we over moeten gaan tot het voortzetten van de werkonderbrekingen.

Actieparool voor donderdag 27 en vrijdag 28 oktober

Het actiecomité van FNV Cabine roept alle Cabin Crew, werkzaam bij KLM Inflight Services, op tot het houden van werkonderbrekingen voor de duur van 10 minuten direct na de cabin crew briefing voor iedere vlucht van KLM die vanaf Schiphol vertrekt op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober 2016 tussen 05.00 uur en 23.00 uur.

Indien KLM vóór of óp 28 oktober niet ingaat op de eisen genoemd in het ultimatum van FNV Cabine, dan zal er wederom een actieparool worden uitgevaardigd en zullen onze acties op korte termijn worden verstevigd, duidelijker kunnen we niet zijn.

Klik hier voor een uitgebreide Q&A en actieregels.

Minachting

KLM bedrijft struisvogelpolitiek en blijft de ogen sluiten voor de razendsnel oplopende onrust in het korps. De KLM-directie negeert het feit dat er geen enkel draagvlak is voor haar -1 CA plannen en is elk gevoel met de realiteit echt helemaal kwijt. In haar gedragsregels wordt nu zelfs nadrukkelijk vermeld dat crewlijsten in de myflight app niet gebruikt mogen worden om elkaar te informeren over de werkonderbrekingen. Sterker nog, om dit te voorkomen worden de lijsten slechts pas zeven uur voor vertrek beschikbaar gesteld. In onze ogen erg kinderachtig en een totale minachting voor alle collega’s die zich professioneel op hun vlucht willen voorbereiden.

Deze censuur heeft er alle schijn van dat het management een succesvol verloop van de acties hoopt te frustreren. Net zoals KLM het kennelijk belangrijk vindt dat collega’s zich eerst moeten laten registreren voordat er actie wordt gevoerd. Laat je hierdoor echter niet afleiden. Sterk je in de gedachte dat je er niet alleen voorstaat. Al honderden collega’s zijn je voorgegaan. Het enige gepaste antwoord op de handelswijze van KLM, is er voor te zorgen dat de acties een groot succes zullen zijn!

FNV Cabine en VNC voeren samen actie!

We zijn standvastig en hebben allemaal hetzelfde doel. Het is dan ook van groot belang dat we massaal meedoen met de werkonderbrekingen, voor de toekomst van jezelf en al je collega’s. Om de KLM-directie te dwingen de visieloze -1 CA maatregel van tafel te halen, voeren FNV Cabine en VNC samen actie. Samen eisen wij respect voor het altijd loyale cabinepersoneel dat nu zo overduidelijk laat zien dat men het niet langer pikt.

Wanneer we nu niet in opstand komen om deze race to the bottom te stoppen, dan laten we ons voor altijd vleugellam maken. Het is nu of nooit. Genoeg is genoeg!

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!