Skip to main content

Zondag 30 oktober: Werkonderbrekingen van 20 minuten

28 oktober 2016

KLM heeft drie dagen van werkonderbrekingen door het korps volledig genegeerd. De stijgende lijn van protesterende collega’s zou een duidelijk signaal moeten zijn. Op vrijdag 28 oktober, de derde actiedag, heeft ook weer een zeer ruime meerderheid van het korps het werk onderbroken. De KLM-directie trekt zich echter niets aan van de groeiende onvrede en onrust naar aanleiding van de -1 CA maatregel die aanstaande zondag 30 oktober ingaat.

Druk verder opgevoerd

FNV Cabine heeft de KLM-directie meerdere malen opgeroepen om tot bezinning te komen, respect te tonen aan het korps, het -1 CA besluit onmiddellijk in te trekken en het gesprek aan te gaan op basis van gelijkwaardigheid en zonder voorwaarden vooraf. Dat is de enige manier om weer in overleg te komen, de onrust weg te nemen en erger te voorkomen. Wij hebben echter nog geen enkel signaal van de KLM-directie mogen ontvangen dat men inbindt en bereid zou zijn om de -1 CA maatregel van tafel te halen zonder dat daar andere besparingsmaatregelen tegenover staan. Daarom wordt zondag 30 oktober de druk verder opgevoerd.

Actieparool voor zondag 30 oktober 2016

Het actiecomité van FNV Cabine roept alle Cabin Crew, werkzaam bij KLM Inflight Services, op tot het houden van werkonderbrekingen voor de duur van 20 minuten direct na de cabin crew briefing voor iedere vlucht van KLM die vanaf Schiphol vertrekt op zondag 30 oktober 2016 tussen 05.00 uur en 23.00 uur. Verdere actie-instructies volgen later.

FNV Cabine en VNC staan zij aan zij

Lid of geen lid, we zijn allemaal collega’s en hebben hetzelfde doel. Het is dan ook van groot belang dat we massaal meedoen met de acties. Om ons vak te beschermen, voor de toekomst van jezelf en van je collega’s.

Doe ook mee!

Het is nu of nooit! Je staat er niet alleen voor. Vele collega’s staan achter je en doen met je mee. Kom nu in actie voor jouw werk, jouw toekomst, jouw KLM! Er zullen zondag ook supportteams van FNV Cabine en VNC rondom het BMC aanwezig zijn om vragen van collega’s te beantwoorden.

Vervolg

Indien KLM onverminderd blijft vasthouden aan het eenzijdige -1 CA besluit en daarmee het stevige signaal van de afgelopen drie dagen negeert, dan zal de druk na zondag verder worden opgevoerd. Maar nogmaals, de acties kunnen op ieder moment worden gestaakt als KLM ingaat op onze eisen. We roepen de KLM-directie dringend op haar verantwoordelijkheid te nemen en onvoorwaardelijk het gesprek met de bonden aan te gaan.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!