Skip to main content

Werkonderbrekingen van 30 minuten op donderdag 3 november

02 november 2016

Oproep aan alle KLM Cabin Crew:

Kom in actie en doe donderdag 3 november mee met de 30 minuten werkonderbreking

FNV Cabine gaat niet lichtzinnig om met het oproepen tot werkonderbrekingen. Gezien de keiharde opstelling van de KLM-directie en het feit dat zij vasthoudt aan haar lang gekoesterde wens om onze arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden te verslechteren, zijn we genoodzaakt om hier tegen in verzet te komen. Niet omdat we dat zo leuk vinden, maar omdat het moet.

  • -1 CA maatregel van tafel!
  • Respect voor het korps!
  • Open en reëel overleg, zonder dictaten vooraf!
  • Genoeg is genoeg!

Doe ook mee!

Registreer je direct na je aanmelding op het BMC als actievoerder. Daarmee geeft je aan dat je het werk na de briefing voor 30 minuten onderbreekt. Na de briefing meld je je bij FNV Cabine op de tweede verdieping van het BMC. Daar word je bij ons als actievoerder geregistreerd en val je onder de bescherming van het grondrecht om actie te voeren. Je staat er niet alleen voor. FNV Cabine staat achter je. Kom nu in actie voor jouw werk, jouw leven, jouw toekomst.

Kort geding

FNV Cabine gaat niet met KLM  in overleg met dictaten vooraf. KLM heeft inmiddels via de Inflight News App aangekondigd een kort geding procedure te zullen starten om de cabinebonden tot overleg te dwingen. Dat is de omgekeerde wereld. De bal ligt bij de KLM-directie en niet bij de bonden. Of en wanneer dit kort geding gaat plaatsvinden is voor FNV Cabine nog niet duidelijk. We zien een eventuele procedure met vertrouwen tegemoet.

Social Media

Laat je vrienden, familie, collega’s en KLM weten dat je mee doet met de acties. Vanuit de hele wereld zeggen we: Weg met -1 CA!  Gebruik hiervoor je social media-account(s). Vermeld op welke vlucht je zit, hoeveel minuten je het werk neerlegt en waarom. Gebruik daarbij de hashtag #klmcabincrew. Ook als je niet vliegt vanaf AMS kun je laten weten solidair te zijn. Vermeld in je account(s) I support #klmcabincrew en schrijf erbij waarom je dat doet. FNV Cabine maakt een overzicht van al deze posts en zal ze delen en/of retweeten om het bereik van onze acties zo groot mogelijk te maken.

Deel deze oproep met zoveel mogelijk collega’s via je netwerken op Social Media. Samen sterk, we gaan ervoor. Succes!

Je collega’s van FNV Cabine

Klik hier voor Q&A’s en gedragsregels