Skip to main content

Hervatting werkonderbrekingen op woensdag 9 november

07 november 2016

De onrust binnen het korps neemt verder toe. Na de werkonderbrekingen van 10, 20, 30 en 40 minuten communiceert de KLM-directie dat het signaal is aangekomen en dat men daar wat mee moet. Dat zijn tot nu toe loze woorden gebleken die niet worden vertaald in daden. FNV Cabine heeft dit weekend een pas op de plaats gemaakt om de directie een kans te geven erger te voorkomen. Behalve de bekende misplaatste brief van René de Groot vol onjuistheden en verkapte dreigementen blijft het stil aan de kant van KLM. Daarom gaan we onze acties onverminderd voortzetten, om te beginnen op woensdag 9 november a.s.

Actieparool voor woensdag 9 november

Het actiecomité van FNV Cabine roept alle Cabin Crew, werkzaam bij KLM Inflight Services, op tot het houden van werkonderbrekingen voor de duur van 40 minuten direct na de cabin crew briefing voor iedere vlucht van KLM die vanaf Schiphol vertrekt op woensdag 9 november 2016 tussen 05.00 uur en 23.00 uur.

Klik hier voor een uitgebreide Q&A en actieregels

Uitspraak in kort geding

Vrijdag 4 november jl. diende in Haarlem het kort geding dat KLM aanspande, o.a. om de cabinebonden tot overleg te dwingen. De rechter zal hierover op dinsdag 8 november om uiterlijk 17.00 uur uitspraak doen. We zullen z.s.m. via de bekende kanalen communiceren wat de uitspraak zal betekenen voor het verdere verloop van ons actietraject.

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed? Meld je dan aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!