• Home
  • 2017
  • Woensdag 5 april: Manifestatie FNV op Schiphol-Oost

Woensdag 5 april: Manifestatie FNV op Schiphol-Oost

03 april 2017

Al geruime tijd vraagt FNV Cabine bij de politiek, Schiphol en KLM aandacht voor het stoppen van de ‘race naar beneden’. Die race zorgt voor een constante druk op ticketprijzen en daarmee druk op onze arbeidsvoorwaarden. Concurrentie in de luchtvaart moet draaien om kwaliteit op basis van kostendekkende prijzen. Dat vraagt om een gelijk speelveld in de luchtvaartsector. De uitdagingen om dat voor elkaar te krijgen zijn groot. Desondanks gaat FNV nationaal en internationaal de strijd aan om daarvoor te zorgen.

Level playing field

Samen met internationale vakorganisaties (ETF en ITF) pleiten wij al jaren voor eerlijke en gelijke regelgeving in de Europese luchtvaartsector. Op dit moment hebben onze concurrenten namelijk alle vrijheid om zich in Nederland te vestigen zonder dat zij gehouden zijn aan spelregels die wel voor KLM gelden. Wij vinden dat Schiphol zich meer moet inzetten om deze oneerlijke verschillen in Nederland te verkleinen. Daarom voeren wij de druk op Schiphol op. In een brief aan de Luchthaven Schiphol heeft FNV gepleit voor het creëren van een gelijk speelveld op Nederlandse luchthavens door het stellen van vestigingseisen. In de optiek van FNV Cabine is het creëren van zo’n gelijk speelveld in het belang van fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden, de toekomst van KLM en dus van het korps.

Manifestatie: Kom ook!

Om ons pleidooi aan Schiphol kracht bij te zetten, organiseert FNV een manifestatie.

Woensdag 5 april a.s.

Schiphol-Oost

Steigenberger Hotel

15.00-16.30 uur

FNV collega’s werkzaam op de luchthaven en bij KLM zullen hun eisen overhandigen aan Schiphol. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. We rekenen op je!

Gezamenlijk zullen wij Schiphol aanspreken om zich meer in te spannen voor het stoppen van de moordende en oneerlijke concurrentie op de Nederlandse luchthavens. Alleen op die manier kan duurzame werkgelegenheid worden gerealiseerd en behouden. Ook voor jou!

Redactie FNV Cabine

Nog geen lid van FNV Cabine, maar wil je ook invloed op jouw vak en toekomst? Meld je dan nu aan voor het introductielidmaatschap via www.fnvcabine.nl

Open, eerlijk, daadkrachtig, democratisch en professioneel!

 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief